Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 09.02.2012.

18:08

Ugovor Filipa Jankovića objavljen

Nakon nekoliko dana spekulacija o tome da li je Filip Janković prodat Romi ili je samo Zvezdin, B92 je imao uvid u ugovor mladog fudbalera.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

U njemu se navodi da je Janković vezan za "crveno-bele" do 2015. godine uz zaradu od 132 hiljade evra (plus bonusi).

Minimalan iznos za koji Janković može da napusti klub pre isteka ugovora je 3 miliona evra, a ugovor su potpisali Janković, njegova majka Ljiljana, s obzirom da je on još uvek maloletan, te generalni sekretar kluba Đorđe Stefanović.

Prvi tim Crvene zvezde priprema se u Antaliji za nastavak sezone, ali jedan momak koji je sa timom u Turskoj i dalje privlači ogromnu pažnju beogradskih medija, iako je pre sedam dana potpisao Aneks ugovora i obavezao se da ostane u Zvezdi do 2015. godine.

"Slučaj Filip Janković“ koji je završen potpisivanjem ovog aneksa, ipak je neočekivano, dobio novu epizodu kada se u pojedinim beogradskim medijima pojavila informacija da je Janković od januara 2013. godine član AS Rome.

U međuvremenu, tu informaciju objavila je i "Gazetta dello sport“, ali su je oštro demantovali i vodeći ljudi Zvezde, i majka mladog fudbalera Ljiljana Janković, koja je i potpisala aneks ugovora jer Filip ima 17 godina.

B92 je u četvrtak ekskluzivno imao uvid u ugovor mladog Jankovića, koji je 02. februara 2012. godine produžen do januara 2015. godine. Ugovor Filipa Jankovića, po kome će u naredne tri godine zaraditi 132 hiljade evra, u stopostotnom je vlasništvu FK Crvena zvezda.

Janković može u inostranstvo samo uz obostranu saglasnost, i ne za sumu manju od 3 miliona evra. To ne znači da će Zvezda odmah prodati mladog igrača ukoliko dobije takvu ponudu, već da će tek u slučaju iste možda pregovarati sa zainteresovanom stranom.

Takođe, predviđen je i bonus sa igrača ukoliko odigra 70 posto utakmica u Zvezdi (10.000 €), te bonus za svaki pogodak (500 €) i asistenciju (250 €). U novom ugovoru nema mendžerskih komisija, niti ijednog menadžera koji se prethodnih dana navodio kao Jankovićev zastupnik.

Ovim povodom gensek Crvene Zvezde Đorđe Stefanović izjavio je za B92 da je "bilo dosta zamena teza i da klub zna ko je i sa kakvom namerom pustio ovu dezinformaciju."

"Sada očekujemo da vidimo taj famozni nepostojeći ugovor sa Romom, ali i slike čelnika Rome i menadžera koji su navodno učestvovali u ovom transferu, kako bismo ih i mi upoznali", rekao je Stefanović i dodao da je i na ovaj način klub želeo da prekine ovu farsu koja traje nekoliko dana.

Kompletan aneks ugovora Filipa Jankovića i Crvene zvezde:

.

.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

97 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve