Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 09.02.2012.

17:26

Real ne želi Barsu na "Bernabeu"

Ekipe Barselone i Atletik Bilbaa igraće u finalu Kupa Kralja, ali FS Španije još nije odredio na kom stadionu.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Međutim, navijači Reala su već krenuli u kampanju da to ne bude njihov "Santjago Bernabe.

Katalonci i Baskijci su i pre tri godine igrali u finalu KK, a tada su se sastali u Valensiji na "Mestalji".

"Real Madrid ne želi da ugosti finale ovog takmičenja zbog mogućnosti da će 'kraljevski klub' osvojiti Ligu šampiona. Tako bi došlo do poklapanja slavlja na "Bernabeu" i odigravanja utakmice finala", piše As.

Takođe, prenose španski mediji, ukoliko Barselona osvoji ovo prvenstvo, Madriđani ne bi mogli da istrpe slavlje rivala iz Katalonije na njihovom stadionu u glavnom gradu Španije.

Druge opcije su stadion "Mestalja" i "Nou Kamp". Kako je rekao Pep Gvardiola, bitno je da stadion bude što veći i da bude što više navijača. Ako je verovati španskim medijima, Atletik se ne bi bunio da to bude baš na stadionu u Barseloni.

Drugi problem je datum odigravanja utakmice. Postoje dva određena datuma, a to su 20. i 25. maj.

Ukoliko Barselona ne prođe u finale Lige šampiona, Kup Kralja će se igrati 20. maja, dan posle finala LŠ. Ukoliko Katalonci stignu do finala najelitnijeg klupskog fudbalskog takmičenja, finale KK će se igrati 25. maja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve