Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 09.02.2012.

12:39

Prosinečki: “Na dobrom smo putu”

Trener Crvene zvezde Robert Prosinečki istakao je da je veoma zadovoljan dosadašnjim delom priprema svojih izabranika.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

‘Crveno-beli’ su već sedam dana u Antaliji, dok su pripreme počeli pre mesec dana, a sve urađeno budi optimizam Prosinečkom.

Verujte, u Antaliji mi je najmanje bitan rezultat. Imamo sjajne uslove, fizički smo jako spremni i veoma smo blizu željene forme. Taktički smo zreliji, igramo sve bolje i nema razloga da ne nastavimo do kraja ove faze priprema. Generalno, od Budve, pa sve do danas moram biti prezadovoljan onim što su naši momci pokazali”, istakao je Prosinečki.

Ekipa je u odnosu na jesenji deo prvenstva veoma osvežena i podmlađena, a Prosinečki ne skriva da je upravo tako zamišljao Zvezdu od svog dolaska na Marakanu.

To su sve mladi momci koje sam birao i na čijem sam dolasku insistirao. Moje ideje su se poklopile sa stavovima čelnih ljudi u klubu i najzad Crvena zvezda može da se pohvali talentovanom ekipom, sastavljenom od perspektivnih igrača koji su budućnost srpskog fudbala. Naravno, baza je u omladinskoj školi, ali i u Sopotu koji predstavlja predvorje za ulazak u prvi tim. Istakao bih da smo napravili zdravu konkurenciju kojom dominira dobra atmosfera, a kad je tako nema sumnje da će se momci lakše spremiti za velika iskušenja koja ih očekuju za manje od mesec dana. Verujte, već sad se radujemo mečevima sa najvećim rivalom koji nas očekuju u narednim mesecima”, naglasio je Prosinečki.

Prosinečki se osvrnuo i na Filipa Jankovića, koji je poslednjih nedelja u centru pažnje.

Drago mi je da se toliko prašine diglo iza dečka koji dolazi iz naše fudbalske škole. To je velika pohvala za sve u klubu. Međutim, sve to stvara ogroman pritisak na jednog 17-godišnjaka. Verujem da on nema taj problem. Gledam svakog dana kako raste i moram vam reći da je Fića skroz na zemlji. Profesionalac je i sa njim nikad nisam imao nikakvih problema. Svestan je da se mora dokazivati iz dana u dan, spreman je da razmišlja pozitivno, da sve ostale stvari skloni u stranu i posveti se onome što najviše voli, a to je fudbal. Ukoliko sve to kanališe na površinu će isplivati neprocenjivi kvalitet”, rekao je Prosinečki.

Do nastavka sezone ostalo je manje od mesec dana, a Prosinečki je svestan šta se od njega i tima očekuje.

Zvezda mora da pobeđuje. Nema alibija, ma koliko mlada ekipa bila rezultat ne sme da se dovodi u pitanje. Uveravam sve kojima je ‘crveno-belo’ u srcu, nećemo izgoreti, neće nam dozvoliti naš kvalitet i naš karakter. Moramo uživati. Veselim se kad pomislim na ‘večiti derbi’, a tako razmišljaju i igrači. Velike utakmice prave veliku atmosferu, stvaraju pobednike i jedva čekam da sve počne. Moramo biti iskreni, deset bodova je ogroman zaostatak ali moramo pokušati. Kruna svega biće taj meč protiv ‘crno-belih’”, istakao je Prosinečki.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve