Nova vest
Fudbal

Sreda, 01.02.2012.

22:16

B92: Janković ostaje Zvezdin

Crvena zvezda i mladi Filip Janković dogovorili su se o produžetku saradnje do 2015. godine, saznaje B92.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

"Sapunica" sa srećnim završetkom po Crvenu zvezdu i formalno je okončana u sredu uveče kada je konačno postignut dogovor između predstavnika kluba i roditelja talentovanog Zvezdinog igrača.

Ofanzivni vezni igrač koji je u januaru napunio tek 17 godina putovaće sa ekipom na drugi deo priprema u Antaliju.

Nakon pregovora koji su trajali ne danima, već mesecima, postignut je dogovor po kome dečak koga mnogi vide kao predvodnika "novog talasa" sa "Marakane", ostaje u Crvenoj zvezdi do kraja 2015.godine.

Za Jankovića su se prethodnih dana interesovali predstavnici nekoliko velikih evropskih klubova, ali je ovim dogovorom on dobio veliku šansu da se ozbiljnije upiše u istoriju kluba u kome je ponikao, i u kome je već ispisao jednu stranicu kao jedan od najmlađih debitanata u seniorskom timu.

Nakon izuzetno aktivnog prelaznog roka, 'crveno-beli' su zapravo najveći posao obavili po njegovom formalnom završetku, jer su uspeli da sačuvaju svoje "dete" u klubu.

Filip Janković je debitovao za Crvenu zvezdu 4. avgusta 2011. godine u utakmici sa Ventspilsom, u kvalifikacijama za Ligu Evrope, i tako je ušao u istoriju kao drugi najmlađi debitant u istoriji kluba, ali i najmlađi debitant u jednoj međunarodnoj utakmici.

Janković je protiv letonskog tima igrao sa 16 godina, 6 meseci i 18 dana. Rođen je 17. januara 1995. godine i mnogi ga smatraju uz Lazara Markovića iz Partizana najvećim biserom srpskog fudbala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve