Nova vest
Fudbal

Sreda, 01.02.2012.

19:34

Stefanović: "Nema uslovljavanja"

Zvezda u sredu putuje u Antaliju na nastavak priprema, a sa "crveno - belima" će i mladi Filip Janković, za koga se pričalo da će napustiti klub.

Izvor: ČŽ

Autor: ČŽ

Default images

Nagađanja po medijima prekinuo je generalni sekretar Đorđe Stefanović, koji je istakao dosledan stav kluba po kome niko ne može da bude iznad kluba i da ga uslovljava.

"Janković je još sa 15 godina potpisao profesionalni ugovor sa klubom i uz Veljka Simića, on je naš najmlađi 'profesionalac'. Time smo jasno pokazali da ozbiljno računamo na Fiću", rekao je Stefanović.

On je dodao da je mladom prvotimcu ponuđen novi ugovor, koji je finansijski ubedljivo najjači kontrakt kada se radi o igračima njegovih godina.

"Filipu, odnosno njegovoj porodici, jer dok ne napuni 18 godina, roditelji potpisuju sve umesto njega, smo ponudili sjajne uslove, ali nećemo odstupiti ni za pedalj kada je reč o interesu kluba. Ni na kakve anekse nećemo pristati, smatram da smo bili više nego korektni, sada su na potezu Fićini roditelji" rekao je Stefanović, koji je još istakao da su o uslovima u ugovoru Jankovići imali dosta vremena da razmisle i da su sa svim detaljima bili upoznati od ranije.

Gensek "crveno-belih" naglasio je i da u ovom trenutku Filipova majka drži i "nož i pogaču", ali da neće dozvoliti odugovlačenje, već da Crvena zvezda želi odmah da zna može li da računa, na nesporno veliki potencijal mladog igrača.

"Crvena zvezda više nikada i nikome neće davati procente od prodaje svojih fudbalera, odnosno dečaka koji su ponikli u našoj omladinskoj školi. Prihvatićemo samo one igrače čiji smo mi kao klub stoprocentni vlasnici. Nećemo dozvoliti nikakva uplitanja sa strane. Želimo da zajedno sa mladim igračima odlučujemo o njihovoj budućnosti. A o ozbiljnosti naših namera da zadržimo Jankovića dovoljno govori podatak da smo do sada odbili dve ozbiljne ponude evropskih klubova za njega", rekao je Stefanović i podvukao da Crvenu zvezdu niko neće dovoditi u "mat poziciju" raznim klauzulama i procentima u ugovoru.

Nema dileme da klub želi da razreši novonastalu situaciju na zadovoljstvo obeju strana, ali ukoliko do dogovora ne dođe, klub zadržava pravo na igrača do isteka njegovog trenutnog ugovora, odnosno do leta 2013. godine.

"Filip obzirom na svoje godine ima pravo nastupa za kadetsku selekciju, a za prvi tim će igrati neko drugi, ko je pokazao veću lojalnost klubu. Stav kluba je da, ko nema dugoročan ugovor sa klubom, neće putovati u Antaliju i tačka. Zašto bismo ulagali u nekoga ko čeka da sutra ode bez obeštećenja u drugi klub", rekao je generalni sekretar Crvene zvezde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve