Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 19.01.2012.

21:05

Ajaks - AZ 2:3 u ponovljenom meču

Fudbaleri AZ Alkmara savladali su Ajaks rezultatom 3:2 u četvrtom kolu holandskog kupa, a na stadionu su uglavnom bila deca.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Reč je o utakmici koja je u decembru prekinuta pre kraja prvog poluvrema nakon što je golman AZ-a Esteban Alvarado dobio crveni karton zbog udaranja huligana koji je ušao na teren.

Njegov saigrači iz solidarnosti nisu želeli da nastave utakmicu.

Esteban Alvarado je bio na Asmterdam Areni u četvrtak jer mu je kazna ukinuta, a u gledalištu su bili samo redari i deca mlađa od 13 godina. Ajaks je poveo u desetom minutu golom Siema de Jonga posle odlične asistencije Kristijana Eriksena.

Međutim, fudbaleri AZ Alkmara kao da su se tek tada probudili, a 14 minuta kasnije stigli su do izjednačenja. Strelac je bio Marten Martens. Osam minuta kasnije gosti prave preokret. Čarlisona Benšopa je sjajno proigrao Rasmus Elm u 32. minutu za vođstvo AZ-a 2:1. Međutim, gostujući tim je samo pet minuta imao prednost, pošto je De Jong postigao novi gol, nakon loše reakcije golmna Alvarada posle centaršuta Eriksena.

Gosti stižu do pobede na kontroverzan način. Sudija je svirao penal u 53. minutu nakon što je lopta pogodila Tobija Alderveirelda u rame iako nije imao nameru da blokira šut rukom. Precizan sa bele tačke bio je Elm. AZ će u četvrtom kolu igrati sa trećeligašem Venendalom 31. januara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve