Nova vest
Fudbal

Sreda, 18.01.2012.

19:45

Ivanović za "plavce" od OI 2012

Srpski reprezentativac Branislav Ivanović vratio se treninzima posle povrede zadnje lože u decembru, a za klupski sajt Čelsija pričao je u Olimpijskim igrama.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Defanzivac sa "Stamford Bridža" otkrio je da mu je omiljeni Olimpijac Majkl Džonson, očekuje nekoliko medalja za Srbiju, a posebno će pratiti vaterpoliste.

Otkrio je i koji bi od njegovih saigrača iz Čelsija bio uspešan na Igrama, i u kom sportu.

Koje je tvoje najranije sećanje o Olimpijskim igrama?

“Glavna sećanja su u vezi sa uspesima Srbije, kao što su srebro košarkaša na OI u Atlanti 1996, te medalje vaterpolista. Imamo velike uspehe i u odbojci, a to su veoma popularni sportovi u mojoj zemlji“.

Koji je tvoj omiljeni Olimpijac?

“Mnogo mi se sviđao Majkl Džonson (američki sprinter), bio je veoma dobar. Sprint je teška disciplina, moraš sve vreme biti koncentrisan. Atletika je uvek glavni događaj na Igrama, tako da uživam da je gledam“.

Da li ima neki određeni srpski sportista na koga bi trebalo da obratimo pažnju sledećeg leta.

“Imamo nekoliko mladih atletičara koji su se kvalifikovali. Za nas bi bilo odlično ako neko od njih stigne do finala, a svaka medalja na Olimpijskim igrama je veliki uspeh. Uveren sam da ćemo osvojiti nekoliko medalja, videćemo u kojim sportovima“.

Koji događaj ćeš pratiti uživo?

“Možda vaterpolo jer smo veoma dobri u tome“.

Šta misliš o fudbalu na Olimpijskim igrama?

“Fudbal na Igrama još uvek nije na nivou kao što je na Svetskom ili Evropskom prvenstvu, ali za druge sportove Olimpijske igre su konačni cilj. Najveći uspeh u karijerama tih sportista je učešće na OI, a tako bi trebalo da budei sa fudbalom. OI su tek svake četvrte godine i veoma su interesantne. Očekuje odlične OI u Londonu“.

Ko bi bio u Čelsijevoj štafeti na 4x400 metara?

“Ramireš definitivno, on je odličan trkač, posebno na duže deonice. Danijel (Staridž) i Fernando (Tores) bi bili dobri u sprintu, Lukako bi bio dobar bokser, a Peter Čeh verovatno u bacanju koplja. Veoma je dobar sa rukama. Mislim da bi Čelsi imao mnogo uspeha na OI“.

Kako će se London pokazati kao domaćin OI?

“Biće mnogo gužve“, rekao je kroz smeh Ivanović, “Biće fantastično. Ljudi iz celog sveta će doći ovde i to je veoma lepo. Olimpijske igre će biti interesantne, mi (igrači Čelsija) tada ćemo biti na odmoru, ali ću definitivno pratiti. Ako budem u zemlji (Engleska) i ako budem imao mogućnost da odem na neko dešavanje, sigurno ću to uraditi“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve