Nova vest
Fudbal

Petak, 13.01.2012.

10:34

Stanojević otpušten, Grant trener

Kao što je i najavljeno, Upravni odbor Fudbalskog kluba Partizan na sednici u petak okončao je saradnju sa dosadašnjim trenerom Aleksandrom Stanojevićem.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Kako je B92 objavio u četvrtak, novi trener ‘crno-belih’ biće Izraelac Avram Grant, bivši menadžer Čelsija, Portsmuta i Vest Hema i selektor reprezentacije Izraela.

Saopštenje sa zvaničnog sajta Partizana prenosimo u celosti i bez ispravki:

Upravni odbor FK „Partizan“ na današnjoj sednici razrešio je Aleksandra Stanojevića dužnosti Trenera I tima. Odluka je doneta usled povreda Statuta i opštih akata kluba i ugovora o radu izvršenih od strane Aleksandra Stanojevića iznošenjem i podržavanjem iznošenja netačnih podataka o radu kluba. Težina povrede radnih i ugovornih obaveza je takve prirode da je došlo do trajnog i potpunog narušavanja odnosa i saradnje između organa kluba i Aleksandra Stanojevića i njegov rad u FK „Partizan“ više nije moguć.

Svojim izjavama datim javnosti 24. i 26.12.2011. godine, kada je izvršio povredu radnih i ugovornih obaveza, Aleksandar Stanojević je jasno i nedvosmisleno saopštio da „više nije trener FK „Partizan“, čime je ozbiljno ugrozio funkcionisanje kluba. Upravni odbor kluba je doveden u situaciju da u kratkom vremenu pronađe adekvatno rešenje za jedno od najznačajnijih radnih mesta u klubu. Promena Trenera I tima u ovom trenutku nije bila planirana i prouzrokovana je isključivo ponašanjem Aleksandra Stanojevića.

Odmah nakon uvida u izjave Aleksandra Stanojevića Upravni odbor je otpočeo sa intenzivnim aktivnostima na pronalaženju kadrovskog rešenja koje bi obezbedilo ostvarivanje takmičarskih ciljeva kluba. Izjava data jednom od članova Upravnog odbora pre sedam dana od strane Aleksandra Stanojevića da je „promenio odluku“ i da „želi da ostane u klubu“ nije uticala na te aktivnosti, jer nije otklonila posledice i dejstvo izvršenih povreda radnih obaveza.

Upravni odbor je odlučio da za Trenera I tima postavi Avrama Granta, izraelskog stručnjaka, bivšeg trenera engleskih klubova Čelzija, Portsmuta i Vest Hema, više izraelskih klubova, kao i selektora najbolje selekcije te zemlje. Upravni odbor je uveren da će FK „Partizan“ sa Avramom Grantom na čelu struke ostvariti rezultate koji su planirani i očekivani od armije navijača. Nakon sednice Upravnog odbora pristupiće se zaključenju ugovora sa gospodinom Grantom. Visina ugovora će biti usklađena sa realnim mogućnostima kluba, merilima primenjivanim u prethodnoj deceniji i neuporedivo manja od netačnih informacija koje su se pojavile u javnosti.

O vremenu i mestu promocije Avrama Granta javnost će biti blagovremeno obaveštena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

295 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve