Nova vest
Fudbal

Utorak, 27.12.2011.

17:40

Nejmar ili Vargas igrač kontinenta?

Brazilac Nejmar i Čileanac Eduardo Vargas glavni su kandidati za titulu najboljeg fudbalera Južne Amerike u protekloj godini, u anketi lista El Pais.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

U tradicionalnoj anketi urugvaskoj lista koja postoji od 1986. godine učestvovaće oko 200 sportskih novinara, a pobednik će biti proglašen 31. decembra.

Glavni favoriti za prestižnu nagradu su 19-godišnji superstar Santosa Nejmar, i sada već napadač Napolija 22-godišnji Vargas koji je bio prvi strelac Kopa Sudamerikana u dresu Universitad de Čilea.

Nejmar je bio najbolji igrač Santosa koji je osvojio Kopa Libertadores, južnoameričku verziju Lige šampiona, ali se nije proslavio na Svetskom klupskom prvenstvu gde je Barselona pregazila brazilski tim sa 4:0.

Vargas je sa 11 golova bio najbolji strelac lokalne verzije Lige koju je osvojio da Universitad de Čileom. Neposredno pre Božića po gregorijanskom kalendaru ostvario je transfer u Napoli vredan 13,5 miliona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve