Nova vest
Fudbal

Utorak, 27.12.2011.

01:03

Huligan Ajaksa van stadiona 30 god.

19-godišnji huligan Ajaksa koji je na kup utakmici između Ajaksa i AZ Alkmara napao golmana gostiju Estebana Alvarada 30 godina neće moći da gleda utakimce.

Izvor:

Autor:

Default images

Fudbalski klub Ajaks je ovoj istorijski dugoj kazni obavestio advokata huligana koji se nalazi u zatvoru na odlsuženju dvonedeljne kazne.

Golman AZ Alkmara je pošto je napadnut oborio huligana i počeo da ga šutira, pa mu je sudija pokazao crveni karton. Kasnije je Fudbalski savez Holadndije povukao tu odluku.

Pošto je njegov golman dobio crveni karton trener AZ Alkmara je Gert Jan Verbek je odlučio da povuče svoj tim sa terena pa je meč prekinut u 36. minutu.

Fudbalski klub Ajaksa je osudio napad na golmana Estebana i najavio da ukoliko se radi o njihovom navijaču strogu kaznu. Mladi huligan će biti skoro 50-godišnjak kada mu sledeći put bude dozvoljeno da uživo gleda kluba za koji navija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve