Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 26.12.2011.

14:18

Ferguson: “Želimo da Gigs ostane”

Menadžer Mančester Junajteda Aleks Ferguson potvrdio je da će Rajanu Gigsu biti ponuđen novi ugovor na kraju sezone.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

38-godišnji Gigs, koji je bio strelac svake sezone od osnivanja Premijer lige, od 30. godine potpisivao je jednogodišnje ugovore sa ’crvenim đavolima’, a pre nekoliko dana izrazio je želju da nastavi karijeru bar još jednu sezonu.

Svi znamo da ne može da igra doveka, ali može bar još jednu godinu“, rekao je Ferguson.

Iako je istakao da ne planira da se povuče uskoro, Gigs je u ponedeljak oglašen kao glavni kandidat za mesto selektora Velsa, posle smrti Garija Spida.

Gigs, koji je debitovao za Junajted 1991. godine, odigrao je 634 utakmice za ’crvene đavole’ i postigao 111 golova. Tokom 21 sezone, Velšanin je osvojio 12 titula u Premijer ligi, dve u Ligi šampiona, četiri FA kupa i tri Liga kupa.

Iako su se Gigsovi dugogodišnji saigrači Pol Skols i Geri Nevil povukli u poslednjih 12 meseci, Gigs i dalje ima jednu od ključnih uloga u timu Junajteda, a ove sezone odigrao je 15 mečeva.

U ovom trenutku se ne vidi da su njegova energija, spremnost ili brzina, manje, već su iste bar kao u poslednje dve, tri godine. To je neverovatno. Znam da je sada tek sredina sezone, ali sve zavisi i od Rajanovih planova“, istakao je Ferguson.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

6 h

U fokusu

Vidi sve