Nova vest
Fudbal

Subota, 24.12.2011.

11:41

O poverenju Krstajiću u ponedeljak

Sednica Upravnog odbora Partizana biće održana u ponedeljak, a na njoj će se verovatno raspravljati o poverenju sportskom direktoru Mladenu Krstajiću.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Takođe, može da se desi da jedna od tačaka bude i poverenje treneru Aleksandru Stanojeviću, posle niza ozbiljnih optužbi upućenih predsedniku i operativnom telu kluba.

Prema Statutu, Upravni odbor, koji trenutno ima 12 članova, a kojim predsedava kluba, ima ingerencije da većinom glasova razreši sportskog direktora, trenera prvog tima i direktora Omladinske škole.

Krstajić je u četvrtak istakao da nekome u klubu smeta uspeh Partizana, da se predsednik bavi prodajom igrača, a pitao se i gde su pare od Lige šampiona i prodaje Matije Nastasića.

Od tada nije bilo sastanka između Đurića, Krstajića ili Stanojevića, a postoji velika mogućnost da predsednik neće preći preko takvih uvreda i da će učiniti sve da smeni sportskog direktora, a verovatno i trenera.

Ako se to dogodi, ta odluka ne mora da označi i kraj rata, jer predsednik i Upravni odbor za svoj rad odgovaraju Skupštini kluba, kojoj podnose izveštaj jednom godišnje. Redovno zasedanje zakazano je za februar, ali na zahtev jedne trećine delegata može da se održi i ranije.

S obzirom na to da jedino Skupština može da postavlja i razrešava predsednika kluba i Upravni odbor, ukoliko dođe do otkaza Krstajiću i Stanojeviću, najviše telo može da zatraži da se glasa i o poverenju prvom čoveku kluba i njegovim ljudima. Skupština legtimno radi i donosi odluke ako sednici prisustvuje većina od ukupnog broja članova Skupštine (65), a donosi punovažno odluke većinom glasova prisutnih članova.

Gotovo polovinu (29) članova Skupštine čini Radna zajednica kluba, koja je, prema rečima Krstajića, nezadovoljna položajem i primanjima u klubu. Zato ne bi bilo iznenađenje ni da Skupština izglasa nepoverenje predsedniku, UO ili čak ukine odluku UO o smeni Krstajića i Stanojevića. Za to postoji veoma važan akt u Statutu koji glasi: “Skupština kluba ima pravo da ukine, odnosno obustavi od izvršenja akt ili odluku UO ako ustanovi da isti nisu doneti u skladu sa Zakonom, aktima kluba, odnosno utvrđenom politikom”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve