Nova vest
Fudbal

Subota, 10.12.2011.

21:50

Sve po starom, Barsa dobila Real

Fudbaleri Barselone pobedili su Real u Madridu sa 3:1 (1:1) na „Santijago Bernabeu“ u 163. ’el klasiku’ u okviru 16. kola Primere.

Izvor: Saša Ozmo

Autor:Saša Ozmo

Default images

Dva najveća španska kluba sada imaju po 37 bodova, s tim što Real ima utakmicu manje.

Domaći tim poveo je već u prvom minutu golom Benzeme, izjednačio je Aleksis Sančes, početkom drugog poluvremena Barsa je uz mnogo sreće došla do vođstva autogolom Marsela, a pitanje pobednika rešio je Fabregas.

Katastrofalna greška golmana Valdesa donela je Realu prednost posle samo 22 sekunde. Čuvar mreže Barse bukvalno je dodao loptu Di Mariji, Buskec je izblokirao Ozila, ali je Karim Benzema bio tu da odbitak pošalje u mrežu.



U sedmom minutu Mesi je iskoristio grešku Ramosa, ali je njegov udarac odbranio Kasiljas. Katalonci pokušavaju da preuzmu inicijativu, ali ništa nisu postigli osim nešto većeg poseda lopte.

Sa druge strane, Real je imao dve šanse iz kontre, oba puta Ronaldo. Prvi put je Portugalčev udarac izboksovao Valdes, a drugi put je Ronaldo iz još bolje situacije loše zahvatio loptu.

Međutim, Barsa u 30. minutu stiže do izjednačenja – Leo Mesi je poslao idealnu loptu u prostor za Aleksisa Sančesa, a Čileanac je plasirao loptu u donji desni ugao između dvojice protivničkih igrača i pored Kasiljasa koji se izvio do kraja (1:1).



Do kraja poluvremena nije bilo ozbiljnih prilika, a Ronaldo i Mesi bili su veoma dobro čuvani.

Početkom drugog dela Ronaldo je prilično slabo izveo dva slobodna udarca u razmaku od dva minuta, a zatim je Barsa uz mnogo sreće došla do preokreta. Ćavi je posle izbijene lopte uhvatio volej sa 25m, a posle odbitka od Marsela lopta je dobila efe, prevarila Kasiljasa i završila od stative u golu.



Barselona je posle gola preuzela kontrolu nad igrom i stvorila je dve solidne prilike – prvo je Kasiljas odbranio Sančesov udarac, a zatim je Mesi iz slobodnog udarca šutirao za malo pored gola.

Real je delovao bezidejno, ali je iznenada došao do velike šanse za izjednačenje. U 62. minutu centrirao je Ćabi Alonso, Ronaldo je bio sam na 5m od gola, ali je glavom promašio gol.

Samo četiri minuta kasnije Barsa ponovo postiže gol – Dani Alveš je centrirao sa desne strane, a Koentrao je zakasnio da pokrije Fabreagasa koji šalje loptu iza leđa Kasiljasa.



Ekipa Žozea Murinja postajala je sve nervoznija, a posledica toga bili su izuzetno oštri startovi i nekoliko žutih kartona.

Novu šansu za Barsu propustio je Ćavi, koji je loše zahvatio loptu glavom. Potom je priliku propustio i Real, kada je Benzema u polukontri prošao Pujola i šutirao malo pored leve stative.

Barsa je spustila ritam, a Madriđani su u 84. minutu stvorili novu šansu – Ronaldo je u polukontri dodao loptu do Kake na levom boku, Brazilac je dobro šutirao, ali je Valdes izbio loptu u korner uz malo sreće.

Samo dva minuta kasnije malo je nedostajalo da Katalonci dokrajče najvećeg rivala, ali je Kasiljas odbranio udarac Inijeste. Igrači Reala delovali su pogubljeno na terenu, Barselona je mogla da postigne još neki gol, ali nije uspela.

Real nije pobedio Barselonu u Primeri još od maja 2008. godine, a Katalonci su od tada sa ovim dobili šest 'klasika', uz jedan remi.

Real Madrid (4-2-3-1): Kasiljas – Koentrao, Marselo, Pepe, Ramos – Alonso, Dijara (Kedira 62') – Di Marija (Iguain 68'), Ronaldo, Ozil (Kaka 59') – Benzema.
Barselona (4-3-3): Valdes – Alveš, Abidal, Pujol, Pike – Ćavi, Inijesta (Pedro 89'), Buskec – Mesi, Sančes (Vilja 84'), Fabregas (Kejta 79').

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

156 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve