Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 05.12.2011.

18:47

UEFA određuje Runijevu sudibinu?

Selektor Engleske Fabio Kapelo rekao je da odlazak Vejna Runija na EURO 2012 zavisi od odluke o žalbi koju je napadač podneo Evropskoj fudbalskoj uniji (UEFA).

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

UEFA je prošlog meseca izrekla Runiju kaznu od tri meča neigranja zbog crvenog kartona na utakmici sa Crnom Gorom u kvalifikacijama za EP sledeće godine.

Fudbaler Mančester Junajted podneo je žalbu, a UEFA će o tome odlučiti u četvrtak. U slučaju da kazna ostane, Kapelo ne bi mogao da računa na Runiju tokom cele prve faze takmičenja na EP.

"Moramo da sačekamo odluku o žalbi. Nadam se da će Runi prisustvovati raspravi o tome. Čini mi se da je sadašnja kazna prestroga i nadam se da će je ublažiti. Bilo bi dobro da može da odigra makar poslednji meč u grupi", rekao je Kapelo engleskim medijima.

Runi je meču sa Crnom Gorom u oktobru u Podgorici namerno udario protivničkog igrača Miodraga Džudovića. Reprezentacija Engleske će sledeće godine na EP igrati u D grupi sa domaćinom Ukrajinom, Švedskom i Francuskom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve