Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 05.12.2011.

12:19

Mesi, Ćavi, Ronaldo za Zlatnu loptu

Fudbaleri Barselone Lionel Mesi i Ćavi Ernandes, kao i igrač madridskog Reala Kristijano Ronaldo kandidati su za osvajanje nagrade "Zlatna lopta".

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Mesi je prestižnu nagradu već osvojao prethodne dve godine, a ove je bio proglašen za najboljeg fudbalera finala Lige šampiona, u kojem je Barsa pobedila M. Junajted sa 3:1.

Ukoliko ponovo osvoji nagradu, Mesi će se izjednačiti sa Mišelom Platinijem, koji je kao igrač Juventusa tri puta zaredom osvajao "Zlatnu loptu".

U glasanju će učestvovati novinari, selektori i kapiteni reprezentacija, a kapiten Švedske Zlatan Ibrahimović već je izjavio da će svoj glas dati bivšem saigraču Lionelu Mesiju.

Svečana ceremonija proglašnje pobednika održaće se 9. januara sledeće godine u Cirihu kada će biti izabran i Tim sveta za koji pored 55 kandidata konkuriše i bivši reprezentativac Srbije Nemanja Vidić.

U konkurenciji za najboljeg trenera u 2011. godini su menadžer Mančester junajteda Ser Aleks Ferguson, trener Real Madrida Žoze Murinjo, te njegov kolega iz Barselone Đozep Pep Gvardiola.

Lionel Mesi (Argentina), Barselona, 24 godine



Kristijano Ronaldo (Portugal), Real Madrid, 26 godina



Ćavi Ernandes (Španija), Barselona, 31 godina

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve