Nova vest
Fudbal

Subota, 03.12.2011.

17:29

BL: Bajern pobedio, pet remija

Fudbaleri minhenskog Bajerna pobedili su Verder sa 4:1 u 15. kolu Bundeslige, dok je šampion Borusija iz Dortmunda igrala 1:1 u Menhengladbahu.

Izvor: Jelena Trajković

Autor:Jelena Trajković

Default images

Čak pet mečeva, uključujući i taj između dve Borusije, završeno je remijem, pa su bodove podelili i Hrajburg i Hanover, Kajzerslautern i Herta, Volfsburg i Majnc, odnosno Štutgart i Keln.

Pored Bajerna, u do sada odigranim mečevima do pobede je još samo Bajer, koji je u petak sa 2:0 slavio protiv Hofenhajma, dok se u nedelju sastaju HSV i Nirnberg, odnosno Šalke i Augsburg.

Bajern je protiv Verdera slavio sa 4:1, i tako se vratio na prvo mesto na tabeli. Samo jedan gol viđen je u prvom poluvremenu i to u 22. minutu, kada je Riberi doveo Bavarce u vođstvo. Rosenberg je na početku drugog dela igre doneo izjednačenje Verderu, ali je tada minhenski tim stvari postavio na svoje mesto i to za to mu je bilo potrebno samo 15 minuta. Prvo je Roben bio precizan sa bele tačke, da bi Riberi postigao svoj drugi gol na meču i na kraju je holandski reprezentativac ponovo sa penala postavio konačan rezultat utakmice. U poraženom timu, Aleksandar Ignjovski je odigrao svih 90 minuta.

U duelu dve Borusije nije bilo pobednika, pošto je šampion poveo u 40. minutu preko Levandovskog, da bi Hanke izjednačio posle nešto više od 15 minuta u drugom poluvremenu. Neven Subotić ponovo nije bio u timu Dortmunda pošto se još uvek oporavlja od loma jagodične kosti.

Bodove su podelili i Frajburg i Hanover, a taj meč završen je sa 1:1. Bastijans je autogolom doneo Hanoveru vođstvo, ali je Frajburg izjednačio preko Sisea. Slična situacija je bila i u duelu Kajzerslauterna i Herte, u kojem su domaći poveli autogolom Hubinjika, da bi bod berlinskom timu doneo Rafael.

Volfsburg i Majnc igrali su 2:2, a iako su domaćini na poluvremenu vodili sa 2:0, usledio je preokret. Mandžukić je u desetom minutu doveo Volfsburg u vođstvo, da bi u 41. Kirhof autogolom protivnicima postavio rezultat prvog poluvremena. Majnc je uzvratio istom merom u nastavku pa je smanjio na 2:1 preko Ivanšića sa penala, dok je konačni rezultat postavio Čupo-Moting u 81. minutu.

U poslednjem duelu odigranom u subotu, Štutgart i Keln su takođe podelili bodove, pošto je meč završen rezultatom 2:2. Keln je poveo preko Podolskog sa penala u 15. minutu da bi domaćini potom preokrenuli preko Gentnera, i već u 36. minutu vodili su 2:1. Bod Kelnu na teškom gostovanju doneo je upravo Podolski, koji je postavio konačni rezultat u 88. minutu. Srpski reprezentativac Zdravko Kuzmanović našao se u timu Kelna od 67. minuta.

Bundesliga, 15. kolo
petak
Bajer – Hofenhajm 2:0
Derdijok 10, Sam 79
Bajern – Verder 4:1
Riberi 22, 77, Roben 69 pen, 83 pen – Rosenberg 52
Frajburg - Hanover 1:1
Sise 67 – Bastijans 45 autogol
Kajzerslautern - Herta 1:1
Hubnjik 5 autogol - Rafael 14
Menhengladbah – Dortmund 1:1
Hanke 72 – Levandovski 40
Volfsburg – Majnc 2:2
Mandžukić 10, Kirhof autogol 41 - Ivanšic 70 pen, Čupo-Moting 81
Štutgart – Keln 2:2
Gentner 29, 36 - Podolski 15 penal, 88
nedelja
HSV – Nirnberg 15.30
Šalke – Augsburg 17.30

Tabela:
Bajern 31, Borusija Dortmund 30, Borusija Menhengladbah 30, Verder 26, Šalke 25, Bajer 25, Štutgart 21...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

3 h

U fokusu

Vidi sve