Nova vest
Fudbal

Subota, 03.12.2011.

17:05

Kovačević: „Pokazati karakter“

Kapiten Crvene zvezde Nenad Kovačević istakao je da veruje u pobedu protiv Rada u meču 14. kola Jelen Superlige Srbije, u nedelju od 13 časova.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

To će za crveno-bele biti poslednje gostovanje u jesenjem delu sezone, ali ono dolazi u teškom trenutku, posle prošlonedeljnog poraza u ’večitom’ derbiju od Partizana sa 2:0.

Mnogo teško nam je pao poraz prošle subote, ali smo se isto tako maksimalno trudili da se na treninzima tokom ove nedelje povratimo. Svako je pružio svoj maksimum u datom trenutku, i siguran sam da ćemo sutra pokazati karakter dostojan renomea kluba za koji igramo“, naglasio je Kovačević.

Sa Kovačevićem se složio i strateg Crvene zvezde Robert Prosinečki.

Idemo na Vračar da se suprostavimo Radu posle poraza u derbiju, i nadam se da ćemo se bar malo iskupiti za poraz u prošlom kolu. Iako je zaostatak na tabeli priličan, verujem da će se moji igrači pre svega psihički podići, jer smatram da do kraja prvenstva ima još mnogo i da je moguće pobedama mnogo toga popraviti, pa i stići prednost protivnika. Rad je dobra ekipa, koja dugo nije pobedila, i sigurno da će sutra protiv nas tražiti svoju šansu za prekid serije neuspeha“, naglasio je Prosinečki.

O pritisku i tome da li on postoji pred nedeljni meč šef struke crveno-belih je rekao da atmosfera u timu nije idealna.

Vrlo je teško povratiti ekipu posle izgubljene utakmice. Atmosfera nije sjajna, ali mi moramo da pobedimo. Svaka utakmica sa sobom nosi pritisak, naročito u ovakvom klubu, kao što je Zvezda. Međutim, oni moraju da se nose sa tim, verujem da imaju kvalitet i da je do kraja šampionata sve moguće. Da kojim slučajem ne veruju u to, ne bi ni igrali ovde gde igraju“, istakao je Prosinečki.

Prosinečki je saopštio i tim koji računa za duel koji će se igrati na stadionu Obilića na Vračaru. Za startnih 11 boriće se Bajković, Kirovski, Adi, Mikić, Stojković, Petković, Savio, Mijailović, Dimitrijević, Lazović, Evandro, Jeremić, Janković, Čaušić, Vešović, Kovačević, Mezenga, Borha i Kaluđerović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve