Nova vest
Fudbal

Sreda, 30.11.2011.

23:33

Kristal Palas eliminisao Junajted!

Fudbaleri Kristal Palasa eliminisali su veliki Mačester junajted u četvrtfinalu Liga kupa Engleske.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Londonski tim je šokirao “Old Traford“ pobedom od 2:1 u produžcima meča. Junaci ovog neverovatnog podviga bili su Daren Embrouz i Glen Marej.

Embrouz je u 65. minutu evrogolom doneo neočekivano vođstvo gostima, ali je samo dva minuta kasnije Kiko Makeda izjednačio iz penala koji je sam iznudio. Ipak, u devetom minutu prvog produžetka Marej je glavom utišao "Teatar snova".

U polufinalu takmičenja pored Kristal Palasa nasupiće još Mančester Siti, Liverpul i velški Kardif Siti.

Mančester je ovaj meč odigrao sa kombinovanim timom, sa nekoliko tinejdžera u ekipi, a od iskusnijih igrača tu su bili Smoling, Evans, Valensija, Gibs i Berbatov.

Junajted je dominirao na ovom meču, pokušavao da slomi otpor rivala koji se odlično branio i onda neočekivano poveo u 65. minutu kada je Embrouz postigao jedan od najlepših golova u sezoni savladavši nemoćnog Ben Amosa.

Samo tri minute kasnije Kiko Makeda je oboren u kaznenom prostoru gostiju, a Italijan je sam izveo penal i rutinski doneo izjednačenje “crvenim đavolima“.

Očekivalo se da tim Aleksa Fergusona u nastavku stigne do preokreta i pobede, ali nije uspeo da nadmudri rivala.

Usledili su produžeci, a već u devetom minutu Kristal Palas je iskoristio trenutak nepažnje u kaznenom prostoru Junajteda i preko Mareja ponovo poveo. Igrač gostiju je bio je najblži golmanu Ben Amosu, ali sudije nisu svirale nedozvoljenu poziciju pa je sa pet metara glavom doneo pobedu Palasu.

Kristal Palas se do kraja odbranio i prošao među četiri najbolje elipe u Liga kupu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve