Nova vest
Fudbal

Sreda, 30.11.2011.

13:42

Italija želi Lazara Markovića

Fudbaler Partizana 17-godišnji Lazar Marković igrač je koga je iz lože "Marakane" gledao veliki broj menadžera u utakmici sa Crvenom zvezdom.

Izvor:

Autor:

Default images

Najperspektivnij srpski fudbaler je ove jeseni postigao sedam golova na 18 utakmica u "crno-belom" dresu, a zabeležio je i dva nastupa za omladinsku reprezentaciju Srbije.

Prema pisanju italijanskih medija za Markovića su zainteresovani Inter, Roma i Fiorentina, koja je u prethodnih nekoliko godina dovela čak četvoricu igrača Partizana na "Artemio Franki".

Stevan Jovetić je posle tri godine provedene u Partizanu (61 utakimica/23 gola) otišao u Fiorentinu 2008. godine i u prve dve sezone postigao 13 golova na 71 utakmici. Celu prethodnu sezonu je propustio zbog povrede, ali je ove sezone na osam utakmica u Seriji A postigao pet golova.

Adam Ljajič je posle nerealizovanog transfera sa Mančester junajtedom stigao u Fiorentinu januara 2010. godine. Za prvi tim Partizana je igrao godinu i po dana i na 57 utakmica postigao 12 golova. Do sada je u dresu Fiorentine postigao tri gola na 43 utakmice.

18-godišnji Matija Nastasić nije ni zaigrao za prvi tim Partizana, prošle sezone je igrao za Teleoptik. Defanzivac omladinske reprezentacije Srbije je već "upisao" pet nastupa za Fiorentinu u koju je stigao ovog leta.

Nikola Gulan je takođe kao 18-godišnjak otišao u Fiorentinu 2007. godine, ali je u klubu iz Firence igrao samo prve sezone (12 utakmica), a zatim je kao pozajmljen igrač bio u Sampdoriji, Minhenu 1860 i Empoliju. Za Partizan je igrao na osam utakmica u sezoni 2006/07.

Marković će postati punoletan 2. marta sledeća godine, visok je 1.75m i igra na poziciji napadača. U Partizanu su više puta isticali da ne planiraju da prodaju Markovića pošto je on tek ovog leta priključen prvom timu "crno-belih".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve