Nova vest
Fudbal

Sreda, 30.11.2011.

09:38

Santrač: “Čemu žurba oko selektora”

Nekadašnji selektor Jugoslavije Slobodan Santrač trenutno prvi čovek fudbalske struke u Srbiji, smatra da nema potrebe da se žuri sa izborom selektora.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Srbija je ostala bez selektora kada su Vladimir Petrović Pižon i Fudbalski savez Srbije sporazumno raskinuli ugovor posle neuspeha u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2012. godine.

Od tada, mnogo se spekulisalo o njegovom nasledniku, o čemu možete da pročitate i u našoj temi “Koga na mesto selektora?”. Santrač je u razgovoru za “Večernje novosti” na pitanje da li izbor selektora mora da sačeka izbor novog rukovodstva FSS, rekao:

Nije moje da pričam o tome, to je stvar Izvršnog odbora FSS. Samo smatram, da prethodno treba da se uradi analiza pređenog puta, da se sagledaju sve strane, dobre sačuvaju, loše odbace. Mora, dakle, da se uradi ozbiljna, detaljna analiza i daju smernice za ono što sledi”.

Pojedini mediji pišu da Savez već radi na izboru novog selektora, tome u prilog i tajna večera predsednika Tomislava Karadžića sa Sinišom Mihajlovićem.

Tajna večera? Po čemu je ona tajna? Da je večera bila, ona ne bi bila tajna. Zar Siniša Mihajlović ne sme da dođe u Srbiju i poseti porodicu? Sreća je za naš fudbal i Savez da imaju takve pojedince kao što su Miha, Piksi, Juga. Oni imaju poštovanje prema Fudbalskom savezu, poštuju što je Savez pružio mogućnost njihovoj afirmaciji. Njihov put mora da slede mnogi sadašnji reprezentativci, da Fudbalski savez osećaju kao svoju kuću, jer mnogi su upravo zahvaljujući dresu reprezentacije imali i uspešnu klupsku karijeru”, rekao je Santrač.

Santrač se osvrnuo i na to da li velika igračka karijera znači i uspeh u trenerskim vodama, u ovom slučaju, na selektorskoj klupi.

Poželjno je da selektor bude bivši reprezentativac, jer to znači da je osetio hemiju u nacionalnom timu. Još da ima iskustva i na klupi, onda je to zbilja dobro za njega i njegov rad”.

Na pitanje da li domaća scena ima trenera za selektora, Santrač je odgovorio:

Čemu žurba? Znate li kada počinju sledeće kvalifikacije? Sačekajmo da se prvo uradi analiza a selektor nam neće pobeći”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve