Prvo Škoti, sa Hrvatima 2013.

Fudbalska reprezentacija Srbije igraće protiv selekcije Škotske na startu kvalifikacija za odlazak na Svetsko prvenstvo 2014. godine u Brazilu.

Izvor: B92 Srbija
Podeli

Dogovor o rasporedu utakmica A grupe kvalifikacija za SP postignut je na sastanku u sedištu Fudbalskog saveza Belgije u Briselu.

Derbi utakmice izmedju Srbije i Hrvatske na programu su u 2013. godini, prva će biti odigrana u petak, 22. marta u Hrvatskoj, a revanš je 6. septembra u Srbiji.

Srbija se nalazi u grupi sa nacionalnim timovima Hrvatske, Belgije, Škotske, Makedonije i Velsa, odlučeno je žrebom 30. jula u Rio de Žaneiru.

Utakmice Grupe A biće igrane u zvaničnim kvalifikacionim terminima predviđenim FIFA kalendarom takmičenja.

Reprezentacija Srbija će takmičenje na putu ka narednom Mondijalu u Brazilu početi utakmicom u Škotskoj 7. septembra 2012. godine, a četiri dana kasnije dočekaćemo Vels.

Fudbalska reprezentacija Srbije posle poraza od Meksika i Hondurasa nazadovala je četiri pozicije i trenutno zauzima 27. mesto na rang listi FIFA.

Vršilac dužnosti selektora Srbije Radovan Ćurčić bio je zadovoljan postignutim dogovorom i rasporedom odigravanja utakmica.

"Dogovor sadrži sve uvodne ideje sa kojima smo i doputovali u Brisel. Najvažnije je izbeći žreb, koji sigurno nikome u potpunosti ne bi odgovarao. Sada nam ostaje da se u narednom periodu adekvatno pripremimo za naporno i dugo takmičenje koje sledi", rekao je Ćurčić.

Evropa će u Brazilu 2014. godine imati 13 predstavnika. Direktan plasman na šampionat sveta obezbediće pobednici svih devet kvalifikacionih grupa. Drugoplasirane reprezentacije biće svrstane u posebnu tabelu, a iz grupa koje imaju šest predstavnika (ukupno njih osam, poslednja ima pet učesnika) biće izbrisani rezultati ostvareni protiv poslednjeplasiranih ekipa.

Od tako sastavljene tabele od devet selekcija, osam prvoplasiranih učestvovaće u baražu i četiri pobednika će ostvariti plasman na svetsko prvenstvo.

Termini baraža su 15. i 19. novembar 2013. godine.

Grupa A:
7. septembar 2012:

Škotska - Srbija
Vels - Belgija
Hrvatska - Makedonija
11. septembar 2012:
Srbija - Vels
Belgija - Hrvatska
Škotska - Makedonija
12. oktobar 2012:
Srbija - Belgija
Makedonija - Hrvatska
Vels - Škotska
16. oktobar 2012:
Makedonija - Srbija
Hrvatska - Vels
Belgija - Škotska
22. mart 2013:
Hrvatska - Srbija
Makedonija - Belgija
Škotska - Vels
26. mart 2013:
Srbija - Škotska
Vels - Hrvatska
Belgija - Makedonija
7. jun 2013:
Belgija - Srbija
Hrvatska - Škotska
11. jun 2013:
Nema utakmica
6. septembar 2013:
Srbija- Hrvatska
Makedonija - Vels
Škotska - Belgija
10. septembar 2013:
Vels - Srbija
Makedonija - Škotska
11. oktobar 2013:
Hrvatska - Belgija
Vels - Makedonija
15. oktobar 2013:
Srbija - Makedonija
Škotska - Hrvatska
Belgija - Vels

Fudbal

strana 1 od 2 idi na stranu