Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 07.11.2011.

22:10

Spalević: Krenulo me po stare dane

Radnički 1923 se posle devet sezona vratio u najviši rang srpskog fudbala, a već u Superligaškom debiju drži treću poziciju posle 11. kola.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Kragujevčani su jedina neporažena ekipa u Jelen Superligi, ispred njih su samo ‘večiti’ rivali Partizan i Crvena zvezda, a ostali su neporaženi i na “Marakani”.

Futuristički su delovale priče o Evropi pre šest meseci, za mnoge i neozbiljno. To potvrđuje i sjajni veteran Darko Spalević, koji je sa sedam golova prvi strelac šampionata.

“Mi igrači nismo bili tako dalekovidi kao uprava, ali Radnički leti ka Evropi i to na sopstveni pogon. Ekipa je tri godine na okupu i stalno se nadograđuje. I dokazali smo da vredimo”, rekao je Spalević, a prenele "Novosti".

Spoj mladosti i iskustva, upakovan u poštovanje i dobru atmosferu, pobednička je formula “crvenih đavola“.

“Mlađi igrači su super. Talentovani su i dobro vaspitani, imaju puno poštovanje prema nama starijima. Čapljić je dve godine postavljao temelje, Kuzeljević ga odlično nadograđuje”.

Spalević je kao vino, prošle sezone je sa 19 pogodaka bio prvi strelac u Prvoj ligi Srbije. Rafal je nastavio i u eliti.

“Krenulo mi pod stare dane. Sve što nije ulazilo kad sam imao dvadeset i kusur, ulazi u mrežu sada. Eh, da me je htelo ovako dok sam bio u Zvezdi gde bi mi kraj bio! Šalu na stranu, kad je klub ambiciozan, kad vas redovno plaćaju, onda morate da date dvesta odsto. Evropske ambicije Radničkog su i moj izazov, zato sam i došao u Kragujevac”.

Iako mu je Radnički 13. klub u karijeri, o penziji ne razmišlja.

Igraću dok se ne umorim od fudbala, još jedno pet godina. Završiću karijeru tek kad više ne budem mogao da dajem golove”.

“Crveni đavoli“ su remizirali sa Vojvodinom u Novom Sadu (1:1), sa Zvezdom na „Marakani“ (1:1), a žele da otkinu bod i Partizanu.

“Bilo bi lepo da nam to pođe za nogom. Imamo šanse da jesen završimo bez poraza”, zaključio je Spalević.

Radnički u sledećem kolu, 19. novembra gostuje OFK Beogradu na Karaburmi, potom dočekuje jagodinu 26. novembra, zatim ga 3. decembra očekuje derbi u Beogradu sa šampionom Partizanom, da bi jesenji deo sezone završio u Kragujevci 10. decembra u meču sa Radom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve