Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 07.11.2011.

21:53

Mihajlović dobio otkaz u Firenci

Siniša Mihajlović otpušten je sa mesta trenera italijanske Fiorentine, pošto je osvojio samo 12 bodova u dosadašnjih 10 kola u Kalču.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Mihajlović je u Fiorentinu stigao u junu 2010. godine, i vodio je tim do devetog mesta na tabeli. Samo tri pobede u ovoj sezoni bile su nedovoljne da sačuva podršku uprave.

Mihajlović je sada glavni kandidat za selektora reprezentacije Srbije, o čemu se spekulisalo i ranijih meseci. On je letos odbio ponudu Intera, pošto je imao velike ambicije sa Fiorentinom.

Njegov rad u Firenci obeležilse su brojne povrede glavnih fidbalera. Plejmejker tima i ključan igrač u organiziciji igre Stevan Jovetić je propustio kompletnu prethodnu sezonu zbog operacije kolena, dok se prvi strelac Alberto Đilardino skoro vratio u tim posle jednomesečne pauze zbog istog problema.

Pobeda nad Đenoom minimalnim rezultatom u pretprošlom kolu samo su odložila Mihajlovićev odlazak sa klupe Fiorentine, što je potvrđeno porazom u Veroni od Kjeva u nedelju sa 1:0.

Na tom meču su se povredila još dva igrača “ljubičastih”, bek Matia Kasani je povredio koleno, dok je vezni igrač Valon Behrami pokidao butni mišić.

Mihajlović je šesti trener koji je otpušten u Seriji A od kraja prošle sezone. Kaljari je otpustio Roberta Donadonija, Palermo je zamenio Stefana Piolija uoči početka ove sezone, dok su u međuvremenu optušteni Đan Pijero Gasperini iz Intera, Pijerpalo Bizoli iz Bolonje, te Marko Đampaolo iz Čezene.

Novi trener Fiorentine je Delio Rosi, bivši trener Lacija i Palerma, a potpisao je ugovor do kraja sledeće sezone.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

96 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve