Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 07.11.2011.

20:51

Ronaldo opravdava Realove milione

Real Madrid je pre dve sezone platio rekordna 93 miliona evra za transfer Kristijana Ronalda iz Mančester junajteda, i nije pogrešio.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Impresivnim igrama u dresu "kraljevskog kluba" portugalski fudbaler gotovo svake sedmice sruši neki rekord.

Poslednji je oborio u nedelju, pošto je sa tri gola u mreži Osasune (7:1) stigao već do četvrtog het-trik ove sezone u Primeri, u samo 11 utakmica, što prema navodima "Marke" još nikome nije uspelo.

Ronaldo je po tri gola postigao još protiv Saragose, Rajo Valjekana i Malage, a još jedan gol postigao je protiv Getafea tako da ukupno na kontu ima 13 prvenstvenih golova, jedan manje od Barseloninog čarobnjaka Lea Mesija.

Fascinantno zvuči i podatak da Ronaldo ukupno u dresu Reala, računajući sva takmičenja, već ima 12 het-trikova do kojih je stigao u samo 106 utakmica. za ''kraljevski klub''. Radi poređenja, za šest sezona u Mančester junajtedu zabeležio je tek jedan het-trik na 292 utakmice.

Za Real je postigao ukupno 103 gola, tako da ima prosek od skoro jednog pogotka po meču. U dresu reprezentacije Protugala odigrao je 85 utakmica i postigao 30 golova.

Portugal u petak gostuje Bosni i Hercegovini u Zenici, u prvom meču baraža za odlazak na Evropsko prvenstvo 2012. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve