Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 07.11.2011.

13:31

’Orlovi’: Povrede obeležile vikend

Srpski fudbaleri širom Evrope imali su ponovo dobar vikend, ali su sve golove u senci ostavile brojne povrede.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Dušan Basta se vratio u prvi tim Udinezea i već posle dva minuta postigao gol, ali je igru morao da napusti već u 75. minutu zbog povrede.

U strelce su se upisali i Filiš Đuričić, Jagoš Vuković, Marko Markovski, Samir Nurković, Nemanja Nikolić i Nikola Trajković.

Engleska

Protekli vikend u Premijer ligi protekao je u vidu obeležavanja 25 godina od kako je Ser Aleks Ferguson na klupi Mančester Junajteda, a ’crveni đavoli’ su taj jubilej proslavili trijumfom nad Sanderlendom sa 1:0. Nemanja Vidić se na terenu našao od prvog do poslednjeg minuta i ponovo je poneo kapitensku traku šampiona Engleske.

Gradski rival Junajteda, Siti, slavio je sa 3:2 protiv Kvins Park Rendžersa, a Aleksandar Kolarov je odigrao svih 90. minuta i bio asistent kod trećeg, odnosno odlučujućeg gola, koji je postigao Jaja Ture. Celu utakmicu u igri proveo je i Branislav Ivanović, čiji je Čelsi pobedio sa 1:0 Blekburn, na čijoj klupi se našao Radosav Petrović. Na terenu se našao još Nenad Milijaš, od 94. minuta na meču Vulverhemptona i Vigana, koji je njegov tim rešio u svoju korist sa 3:1.

Italija

Nevreme u Italiji odložilo je dve utakmice, pa tako nije došlo do okršaja Dejana Stankovića i Boška Jankovića na meču Đenoe i Intera, a na terenu se nije našao ni Miloš Krasić, čiji Juventus je trebalo da igra protiv Napolija.

Vikend u Seriji A tako je obeležio Dušan Basta, koji je samo nekoliko dana ranije produžio ugovor sa Udinezeom. Basta je već u drugom minutu duela sa Sijenom zatresao mrežu Željka Brkića, a njegov tima na kraju je slavio sa 2:1. Ipak, nije sve bilo tako veselo za Bastu, pošto je zbog povrede prepona napustio igru u 75. minutu, dok je Brkić odigrao ceo meč.

Fiorentina je izgubila od Kjeva sa 1:0, a na terenu se od trojice srpskih igrača našao samo Matija Nastasić, koji je u igru ušao u 60. minutu. S druge strane, Adem Ljajić i Nikola Gulan nisu bili ni na klupi. Nenad Tomović odigrao je svih 90 minuta protiv Ćezene, dok je Ivan Radovanović na klupi posmatrao poraz Novare od Rome.

Nemačka

Vikend u Nemačkoj, što se tiče srpskih fudbalera, obeležila je teška povreda Nevena Subotića u pobedi Borusije iz Dortmunda nad Volfsburgom. Subotić je bio u prvoj postavi, ali je igru napustio već u 45. minutu zbog preloma kosti lica, zbog čega je hitno operisan u subotu i pred njim je šestonedeljno odsustvo.

Dobru partiju ponovo je pružio Zdravko Kuzmanović, koji je proveo ceo meč na terenu za Štutgart, ali je njegova ekipa poražena od Majnca sa 3:1. Svih 90 minuta na terenu u Bundesligi proveo je i Aleksandar Ignjovski, čiji je Verder slavio protiv Kelna sa 3:2. HSV je odigrao 2:2 sa Bajerom u Leverkuzenu, a Gojko Kačar je u igru proveo 79. minuta, dok Slobodana Rajkovića zbog suspenzije nije bilo u timu.

Francuska

Iako su srpski fudbaleri proteklog vikenda pružili dobre partije u francuskom šampionatu, nisu pomogli svojim timovima da dođu do trijumfa. Nemanja Pejčinović tako je odigrao svih 90 minuta, ali je njegova Nica poražena od Marseja. Isti slučaj je bio i sa Pavlom Ninkovim u porazu Tuluza od Oksera.

Na terenu se našao još Filip Đorđević, od 67. minuta, a njegov Nant izgubio je od ekipe Troa sa 2:0. Derbi kola odigrali su Bordo i Pari Sen Žermen i podelili bodove, a dok je Milan Biševac bio na klupi, Vujadin Savić nije imao svoje mesto ni na njoj.

Španija

Srpski fudbaleri ponovo ovog vikenda nisu odigrali nijedan minut u španskoj Primeri. Osasuna Dejana Lekića poražena je od vodećeg madridskog Reala sa 3:1, a on je meč proveo na klupi. Duško Tošić nije bio ni na klupi Betisa u remiju bez golova sa Malagom, dok Ivan Obradović samo trenira sa Saragosom.

Holandija i Belgija

Derbi u holandskom šampionatu odigrali su Ajaks i Utreht, a tim našeg Miralema Sulejmanija izgubio je sa 6:4, a srpski reprezentativac se nije upisao u strelce, ali je imao asistenciju. Sulejmani je na terenu proveo 90 minuta, a za razliku od njega, Jagoš Vuković i Filip Đuričić su zatresli mreže na meču Rode i Herenvena. Gosti su na kraju slavili sa 2:1, a drugi gol postigao je Đuričić, dok je baš Vuković ostavio konačan rezultat. Obojica su na terenu proveli ceo meč. Dušan Tadić ponovo je pružio dobru partiju za Groningem u remiju sa RKC-om, dok je Nemanja Gudelj tokom vikenda odigrao 79. minuta za Bredu, dok je Nenad Srećković na terenu proveo 63 minuta za De Grafšap.



Što se tiče srpskih igrača u Belgiji, vikend je, i to u negativnom smislu, obeležio Milan Lane Jovanović, koji je zaradio crveni karton u porazu Anderlehta od Serkl Briža u 73. minutu. Nebojša Pavlović je odigrao svih 90 minuta, a Dalibor Veselinović 47 u remiju Kortrijka sa Genkom, dok su ceo meč odigrali Miloš Marić, odnosno Vladan Kujović za Lirs, odnosno Briž. Bojan Jorgačević nije igrao za Genk, kao ni Jugoslav Lazić za Lokeren, dok je Luka Milutinović ušao u igru u 87. minutu za Varegem.

Rusija

Za razliku od prošlog vikenda, ovog nije bilo golova srpskih fudbalera u Rusiji, ali je bilo dosta žutih kartona. Aleksandar Luković odigrao je svih 90 minuta za Zenit protiv Kubana, u meču završenim sa 1:1, ali je zaradio i javnu opomenu, dok je Danko Lazović u igru ušao u 77. minutu. Zenit je prvi deo sezone završio kao vodeći, ispred CSKA, koji je odigrao 1:1 sa Lokomotivom, a Zoran Tošić nije bio u timu.

Marko Lomić proveo je ceo meč na terenu za Dinamo protiv Spartaka, takođe završenim sa 1:1, a i on je dobio žuti karton, kao i Predrag Mijić i Nikola Mijailović u porazu Amkara od Spartaka iz Naljčika, za koji je 86. minuta odigrao Jovan Golić. Javnu opomenu zaradio je i Ognjen Koroman, koji je odigrao 46. minuta za Krila Sovjetov, dok je Nenad Đorđević upisao svih 90 minuta. Dušan Anđelković bio je na klupi Krasnodara proteklog vikenda.

Ostali

Srpski igrači u ostalim ligama nisu pružili značajnije partije, ali su zasijala njih četvorica. Marko Markovski postigao je gol za Ksanti u Grčkoj, dok je Samir Nurković zatresao mrežu za Košice u Sloveniji. Nemanja Nikolić bio je dvostruki strelac za Videoton u Mađarskoj, dok je Nikola Trajković ponovo upisao gol za Đer.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve