Nova vest
Fudbal

Sreda, 26.10.2011.

18:15

Putin opčinjen Nojerom

Ruski premijer Vladimir Putin nastojao je da blokira prelazak nemačkog golmana Manuela Nojera iz Šalkea u Bajern Minhen.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Ovu informaciju saopštio je predsednik kluba iz Gelzenkirhena Klemens Tenijes.

Reprezentativni golman pojačao je redove Bajerna u julu, a Bavarci su Šalkeu za taj transfer isplatili sumu od 22 miliona evra.

Sporazum dva kluba postignut je u aprilu, ali je Putin, koji je u velikoj meri povezan sa glavnim sponzorom Šalkea, ruskom gasnom kompanijom Gazprom, sugerisao rukovodstvu kluba iz Gelzenkirhena da učini sve što je moguće kako bi zadržalo sjajnog čuvara mreže.

"Putin je apsolutno opčinjen Manuelom i njegov je veliki obožavalac. Pitao me je da li smo uradili za njega sve što smo mogli", rekao je Tenijes za nemački magazin Sport-Bild.

Nojer je imao ugovor sa Šalkeom do juna 2012, ali je na konferenciji za novinare u aprilu jasno stavio do znanja da neće produžiti saradnju i da želi da ode iz Gelzenkirhena, pa je Šalke bio nemoćan da ga zadrži i odbije bogatu ponudu Bajerna.

Da letos ta ponuda nije prihvaćena, klub bi rizikovao gubitak odlaskom reprezentativnog golmana bez obeštećenja po isteku ugovora.

"Morali smo da prihvatimo ponudu", istakao je Tenijes.

Odlazak Nojera izazvao je bes navijača Šalkea, pa su ga dočekali salvom zvižduka i uvredljivim uzvicima prilikom gostovanja Bajerna na
prvenstvenoj utakmici u septembru, koju su Bavarci dobili rezultatom 2:0.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve