Nova vest
Fudbal

Utorak, 25.10.2011.

18:19

Kup: Zvezda sa penala u 96. minutu

Fudbaleri Crvene zvezde plasirali su se u četvrtfinale Kupa Srbije pošto su pobedili zrenjaninski Banat sa 1:0 (0:0) na "Marakani".

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

"Crveno-beli" su se mnogo namučili u ovom duelu, tokom 90 minuta nisu imali ni jednu pravu gol šansu protiv gostiju koji su se žestoko branili i opasno pretili iz kontri.

Poslednjih 15 minuta Zvezda je igrala sa 10 igrača pošto je isključen golman Vesić, koga je na golu zamenio Li Adi. Zvezda je slavila zahvaljujući penalu koji je u poslednjem minutu nadoknade pogodio Evandro.

Bajkovića je na golu zamenio Vesić, Vilotić i Stojković su dobili šansu u odbrani, Kovačević i Vešović su novi u veznom redu, dok umesto Kaluđerovića u napadu igra Mezenga.

Crvena zvezda je u prvom poluvrmenu uglavnom napadala, dok je Banat čekao svoju priliku iz kontranapada. Međutim, publika na "Marakani" nije mogla da bude zadovoljna pošto nije bilo izrađenih akcija, pa tako ni pravih gol šansi.

Kneževića je pokušao da ugrozi samo Mezenga, ali je traljavo šutirao. Sa druge strane, Jeremić i Samardžić su posle kontri mogli ozbiljno da ugorze Vesića, ali nije bilo rezultata.

Zvezda je i u drugom poluvremenu kružila oko gola gostiju, ali nije bilo konkretne gol šanse. Dimitrijević, Vešović, Lazović i Mezenga su kombinovali, ali sve akcije “crveno-belih“ su bile jalove.

A onda, 15 minuta pre kraja Vesić je zadao veliku glavobolju domaćinu. Golman Crvene zvezde je istrčao na 35 metara od svog gola kako bi zaustavio Đurovića u kontri. Međutim, igrao je rukom i zakucao se u rivala zbog čega je dobio crveni karton.

Pošto je Robert Prosinečki u međuvremenu već izvršio sve tri izmene, na gol je stao štoper iz Gane Li Adi. Gosti su pokušali da iskoriste njegovo pristustvo na golu, nekoliko puta su šutirali, ali samo jednom je Adi morao da interveniše, i to uspešno.

Zvezda je i sa igračem manje nastavila da napada, Kaluđerović i Lazović bezuspešno pokušavaju glavom, a šansu nisu donela ni tri uzastopna kornera koja je izveo Evandro u finišu meča.

Međutim, sve Zvezdine muke isplatile su se posle greške Jovića koji je igrao rukom u svom kaznenom prostoru. Posle gužve na terenu, Evendro je izveo penal i savladao Kneževića koji je krenuo u pravu stranu i loptu "imao na ruci".

I pored pobede, navijači su igrače, koje su pozvali da dođu ispod severne tribine zeštoko iskritikovali i izvređeli tražeći da ostave "srce na terenu". Meč je pratilo oko 4.000 navijača.

U ostalim mečevima u sredu od 14 sati sastaju se: Spаrtаk Zlаtibor vodа - Rаdnički 1923, OFK Beogrаd - FK Kolubаrа, Inđijа - Vojvodinа, Slobodа Užice - Smederevo, Proleter - Borаc, Jаgodinа - Jаvor. Meč Partizan - Metalac igra se u sredu od 18 sati.



Crvena zvezda (4-3-2-1): Vesić - Reljić, Vilotić (Ćosić 48'), Adi, Stojković (Petković 66') - Kovačević, Dimitrijević, Lazović - Vešović, Evandro - Mezenga (Kaluđerović 69') Trener: Robert Prosinečki.

Banat (4-5-1): Knežević (kap) - Zonjić, Vukovič, Jović, Pešić - Cavrić, Milojević - Jeremić, Ristović (Atanasijević 63'), Čavrić (Rnić 72') - Samardžić Trener: Milan Budisavljević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

273 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve