Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 20.10.2011.

18:56

LE: Udineze u finišu do pobede

Fudbaleri Udinezea pobedili su sa 2:0 Atletiko Madrid u trećem kolu grupe I Lige Evrope, u meču koji ste mogli da pratite direktno na televiziji B92.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Italijani su do trijumfa došli golovima Benatije i Flora Floresa u finišu utakmice i tako izbili na prvo mesto tabele, dok je Madriđanima to prvi poraz.

U drugom meču grupe Ren i Seltik su igrali 1:1, a Francuzi su poveli autogolom Čaa, dok je bod škotskom klubu doneo Ledli u 70. minutu.

U prvom minutu meča Italijani su došli do slobodnog udarca, da bi prvu ozbiljniju priliku imali preko Antonija Flora Floresa, ali je lopta završila iznad gola. Samir Handanović u tim trenucima imao je mnogo posla na golu, pošto su Madriđani napadali, ali je bio odličan i u osmom minutu zaustavio je pokušaj Silve Paula Asunkaa.

Atletiko je i dalje nastavio sa napadima, koji su igrači Udinezea prekidali faulima, ali je svaki njihov pokušaj golman slovenačke reprezentacije uspevao da spasi. Možda najbolju priliku u dosadašnjem delu meča imao je posle solo prodora Falkao, koji je šutirao sa oko 13 metara, ali preko gola. Falkao je u 30. minutu bio ponovo u odličnoj prilici, kada je sam izašao ispred Handanovića, ali je bio u ofsajdu, a Slovenac je, ipak, spasao loptu.

Odličnu akciju imali su Madriđani u 37. minutu, ali je odbrana Udinezea dobro reagovala. Italijani su malo više krenuli da napadaju od tada, ali nisu imali izglednije prilike. Atletiko je takođe pokušavao da dođe do pogotka, ali je sve njihove pokušaje sprečavao odlični Handanović. Na poluvremenu, u igru za Udineze ušao je srpski fudbaler Dušan Basta, a meč je nastavljen u istom ritmu, bez izglednijih prilika sve do 82. minuta. Tada je Falkao bio u prilici i pao je, ali je bio u ofsajdu pa nisu urodile molbe Madriđana sudiji da dosudi penal.

Od tada Udineze je bio ofanzivniji, a u 88. minutu je i došao do vođstva preko Mehdija Benatija sa oko 10 metara, da bi u četvrtom minutu nadoknade Floro Flores postavio konačan rezultat utakmice.

Grupa I

Ren – Seltik 1:1
Ča 31 (autogol) - Ledli 70
Udineze – Atletiko Madrid 2:0
Benatija 88, Floro Glores 90

Tabela: Udineze 4, Atletiko 4, Seltik 2, Ren 2

Grupa G

Malme – Metalist Harkov 1:4
Hamad 22 - Kristaldo 32, Fininjo 45, Edmar 58, Dević 73
AZ Alkmar – Austrija Beč 2:2
Hlinka (autogol) 80, Vernblom 84 - Marselis (autogol) 18, Gorgon 29

Tabela: Metalist 7, AZ Alkmar 5, Austrija 4, Malme 0

Zahvaljujući trijumfu nad Malmeom, Metalist iz Harkova je došao do čelne pozicije u grupi G posle tri kola, iako je gotovo sat vremena igrao sa desetoricom igrača posle isključenja Džonatana Kristalda. Upravo Kristaldo bio je strelac prvog gola za Metalist, pošto je prvo Hamad doveo Malme u vođstvo. Ipak, golovima Fininja, Edmara i srpskog internationalca Marka Devića, koji je ušao u igru u 67. minutu, tim iz Harkova kompletirao je fantastičan trijumf na gostovanju. Miljan Mutavdžić odigrao je ceo meč za Malme, dok je Vladimir Dišljenković presedeo ceo meč na klupi Metalista.

U drugoj utakmici kola AZ Alkmar i Austrija podelili su bodove, ali je samo deset minuta pre kraja meča izgledalo da će sva tri boda otići u Beč. Austrijski tim poveo je autogolom Marselisa, da bi ubrzo Gorgon povećao prednost, ali to nije bilo dovoljno, pošto je prvo Hlinka autogolom vratio nadu Holanđanima, da bi Vernblom samo nekoliko minuta kasnije svom timu doneo bod.

Grupa H

Maribor – Braga 1:1
Ibraimi 14 - Elderson 44
Klub Briž – Birmingem 1:2
Akpala 3 - Marfi 26, Vud

Tabela: Birmingem 6, Briž 6, braga 4, Maribor 1

Maribor je, može se reći, napravio veliko iznenađenje na svom terenu pošto je vicešampionu Lige Evrope, Bragi, uspeo da uzme bod. Slovenci su poveli preko Ibraimija, dok je pre isteka prvog poluvremena Braga preko Eledersona izjednačila, dok u drugom poluvremenu golova nije bilo.

Slično je bilo i u Belgiji, gde je Klub Briž poveo preko Akpale, da bi Birmingem izjednačio preko Marfija već u 26. minutu, ali je pobedu Englezima u desetom minutu nadoknade doneo Vud. U timu Birmingema našao se i srpski napadač Nikola Žigić, koji je zaradio žuti karton.

Grupa J

AEK Larnaka – Šalke 0:5
Holtbi 23, Huntelar 35, 88, Matip 40, Draksler 87
Makabi Haifa – Steaua 5:0
Amaša 10, 20, Katan 38, Tata 72, Vered 79

Tabela: Šalke 7, Makabi 6, Steaua 2, AEK Larnaka 1

Najviše golova viđeno je u mečevima grupe J, čak deset. Šalke nije dozvolio nikakvo iznenađenje na gostovanju AEK-u u Larnaki i slavio je sa 5:0, kao i Makabi protiv Steaue. Dvostruki strelac za nemački tim bio je Huntelar, dok su se u strelce upisali i Holtbi, Matip i Draksler. Sa druge strane 59 minuta u timu iz Larnake proveo je Miljan Mrdaković.

U Haifi, Makabi je bio jednako ubedljiv, a dva gola postigao je Amaša, dok su potom mrežu Steaue zatresli Katan, Tata i Vered. Za Steauu ceo meč odigrao je Stefan Nikolić.

Grupa K

OB Odenze – Tvente 1:4
Fol 71 - Brama 13, Bajrami 31, Čadli 65, De Jong 82
Visla Krakov – Fulam 1:0
Biton 60

Tabela: Tvente 7, Fulam 4, Odense 3, Visla 3

Tvente je bio veoma ubedljiv na gostovanju Odenzeu, gde je slavio sa 4:1. Holanđani su već posle prvog poluvremena imali prednost od 2:0, do koje su došli golovima Brame i Bajramija, da bi se u strelce u drugoj polovini upisali i Čadli i De Jong. Utešni gol za Odenze postigao je Fol u 71. minutu.

Možda najveće iznenađenje kola priredila je Visla iz Krakova, koja je slavila protiv Fulama sa 1:0 golom Bitona u 60. minutu. Ivica Ilijev odigrao je 76 minuta za pobednički tim, imao je odličnu šansu, kada je pogodio prečku i zaradio je žuti karton.

Grupa L

Lokomotiva Moskva – AEK 3:1
Sijčev 47, 51 (penal), Saisedo 90 - Sijalmas 89
Šturm – Anderleht 0:2
Žile 66, Suares 75

Tabela: Anderleht, Lokomotiva 6, Šturm 3, AEK 0

U prvom meču kola, koji je zbog vremenske razlike počeo sat vremena ranije od ostalih, Lokomotiva je pobedila AEK golovima Sijčeva i Saiseda, dok je poraz ublažio Sijalmas minut pre kraja meča.

Anderleht je na gostovanju u Gracu slavio protiv Šturma, a golove su u drugom poluvremenu postigli Žile i Suares. U belgijskom timu našao se i Milan Lane Jovanović, koji je odigrao svih 90 minuta i zaradio žuti karton, a njegov tim je ostao jedini sa maksimalnim skorom u grupama koje su svoj meč igrale od 19 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve