Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 20.10.2011.

11:10

Pobeda Sao Paula, Flamengo ponižen

Odigrane su još dve utakmice osmine finale Kopa Sudamerikane, Sao Paulo je ostvario minimalnu pobedu dok je Flamengo doživeo katastrofu.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Ekipa Ekipa Sao Paula pobedila je Paragvajski Libertad sa 1:0, dok je tim iz Rija ponižen od Univerzitad de Čilea sa 4:0.

Prethodno su u osmini finala slavili Velez i Aurora, dva duela su odigrana bez pobednika, dok su LDU i Arsenal već u četvrtfinalu.

Ovaj put Ronaldinjo nije svojom magijom mogao da pomogne Flamengu. Čileanci su ga ponizili u Riju i stigli na korak od plasmana u četvrtfinale drugog po rangu klupskog takmičenja u Južnoj Americi.

Univerzidad je rano poveo zahvaljujući nesrećnom autogolu golmana Felipea posle udarca Rohasa u 14. minutu, a sunovrat Flamenga potvrdio je crveni karton Airtona koji je oštro startovao nad Osvaldom Gonzalesom u 27. minutu.

Konfuziju u redovima Brazilaca iskoristio je Eduardo Vagras i sa dva gola, posle asistencije Kastra i greške domaće odbrane, u finišu prvog poluvremena doneo ogromnih 3:0 Čileancima.

U nastavku je pocrveneo i jedan gostujući igrač, meč je pre vremena završio Fransisko Kastro, ali gosti se nisu zaustavili već su dokrajčili protivnika golom Gustava Laranceija u 72. minutu.



Brazilski velikan Sao Paulo preživeo je turbulentnu nedelju, jer je zbog loših rezultata pre nekoliko dana smenjen prvi trener Adilson Batista i nakon poraza od Atletika od 3:0. Privremeno, ekipu vodi njegov pomoćnik Milton Krus.

U utakmici sa malo prilika, domaći su stvorili samo jednu u prvom poluvremenu preko Rodolfa, koji je glavom bio neprecizan u 38.minutu.

Gosti su se opredelili za čuvanje svog gola, jer sledi i revanš, a jedinu pravu priliku imali su u 57.minutu preko Robina Ramiresa koji je slabo šutirao.

Kada se činilo da će gosti uspeti u svojoj nameri, da se čvrstom odbranom vrate kući bez primljenog gola, samo 14 minuta pre kraja, nakon asistencije Dagoberta, gol postiže Luis Fabijano i donosi malu, ali vrednu prednost Sao Paulu pred revanš koji se igra 25. oktobra u Paragvaju.

Ukoliko Sao Paulo uspe da sačuva prednost u revanšu, brazilski velikan će po prvi put od 2007. godine ući u četvrtfinale ovog takmičenja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve