Nova vest
Fudbal

Utorak, 11.10.2011.

11:53

Rajanu Gigsu „Zlatno stopalo“

Legenda Mančester Junajteda Rajan Gigs dobio je nagradu „Zlatno stopalo“ na svečanosti organizovanoj u ponedeljak u Monaku.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Gigs je trofej, namenjen najboljem igraču u kalendarskoj godini starijem od 29 godina, dobio iz ruku Princa Alberta, i njegov otisak dobiće svoje mesto na „Stazi šampiona“ u Monte Karlu.

Velšanin je u svom govoru prilikom dobijanja nagrade posebnu zahvalnost izrazio najboljem menadžeru u svetu fudbala Aleksu Fergusonu.

On je strog, ali fer. Traži mnogo od igrača, ali i od samog sebe“, rekao je Gigs, „On je najbolji menadžer na svetu i fantastično je što sam ga imao uz sebe tokom cele karijere“.

Pre Gigsa, nagradu „Zlatno stopalo“ dobili su i velikani kao što su Roberto Bađo, Roberto Karlos i Ronaldo.

Velika je čast dobiti ovakvu nagradu i ostaviti svoje otiske uz legende fudbala. Imao sam sreće da igram uz mnoge velike igrače, igram za najboljeg menadžer i najbolji klub na svetu. U ovom trenutku, i dalje uživam u fudbalu tako da nisam razmišljao o tome šta ću raditi kada završim, ali ako se to desi sutra, moći ću da kažem da sam imao fantastičnu karijeru i ne bih je menjao ni sa kim“, istakao je Gigs.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve