Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 10.10.2011.

21:57

Prvo Kup, pa onda Balkanska liga

Gostovanje u Plovdivu rukovodstvo Crvene zvezde iskoristilo je za sastanak s čelnicima bugarskih klubova povodom osnivanje Balkanske asocijacije klubova.

Izvor: B92, Večernje novosti

Autor:B92, Večernje novosti

Default images

Ovaj savez trebalo bi da okupi po tri najjača kluba iz Srbije, Bugarske, Rumunije, Grčke i Turske, koji bi u početku igrali Kup takmičenje svakog proleća.

Kroz nekoliko godina, uz dogovor sa UEFA i nacionalnim savezima, trebalo bi da preraste u regionalnu ligu.

Prema projektu koji bi trebalo da bude predstavljen tokom novembra, za kada je najavljen sastanak 15 vodećih klubova regiona u organizaciji sofijskog CSKA, nadmetanje bi poslužilo za jačanje i razvoj fudbala u ovih pet zemalja, koje veoma retko imaju predstavnike u evrokupovima na proleće.

Zbog toga bi se Balkanski kup igrao u terminima UEFA takmičenja i s obzirom na koncentraciju kvaliteta omogućio bi ostvarivanje značajnog prihoda od prodaje ulaznica, marketinga i TV prava.

Takođe, za pobede i osvajanje trofeja bio bi obezbeđen nagradni fond, a kup bi imao veliki uticaj na bolju konkurentnost njegovih učesnika u evropskim kupovima.

S obzirom na to da u svih pet zemalja postoji interesovanje za Balkansku asocijaciju, planira se da u nju budu uključeni sledeći klubovi: Partizan, Crvena zvezda, Vojvodina (Srbija), Olimpijakos, Panatinaikos, PAOK (Grčka), Fenerbahče, Galatasaraj, Bešiktaš (Turska), CSKA, Levski, Lokomotiva (Bugarska), Steaua, Dinamo Bukurešt i Kluž (Rumunija).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

6 h

U fokusu

Vidi sve