Prvo Kup, pa onda Balkanska liga

Gostovanje u Plovdivu rukovodstvo Crvene zvezde iskoristilo je za sastanak s čelnicima bugarskih klubova povodom osnivanje Balkanske asocijacije klubova.

Izvor: B92, Večernje novosti Balkan
Podeli

Ovaj savez trebalo bi da okupi po tri najjača kluba iz Srbije, Bugarske, Rumunije, Grčke i Turske, koji bi u početku igrali Kup takmičenje svakog proleća.

Kroz nekoliko godina, uz dogovor sa UEFA i nacionalnim savezima, trebalo bi da preraste u regionalnu ligu.

Prema projektu koji bi trebalo da bude predstavljen tokom novembra, za kada je najavljen sastanak 15 vodećih klubova regiona u organizaciji sofijskog CSKA, nadmetanje bi poslužilo za jačanje i razvoj fudbala u ovih pet zemalja, koje veoma retko imaju predstavnike u evrokupovima na proleće.

Zbog toga bi se Balkanski kup igrao u terminima UEFA takmičenja i s obzirom na koncentraciju kvaliteta omogućio bi ostvarivanje značajnog prihoda od prodaje ulaznica, marketinga i TV prava.

Takođe, za pobede i osvajanje trofeja bio bi obezbeđen nagradni fond, a kup bi imao veliki uticaj na bolju konkurentnost njegovih učesnika u evropskim kupovima.

S obzirom na to da u svih pet zemalja postoji interesovanje za Balkansku asocijaciju, planira se da u nju budu uključeni sledeći klubovi: Partizan, Crvena zvezda, Vojvodina (Srbija), Olimpijakos, Panatinaikos, PAOK (Grčka), Fenerbahče, Galatasaraj, Bešiktaš (Turska), CSKA, Levski, Lokomotiva (Bugarska), Steaua, Dinamo Bukurešt i Kluž (Rumunija).

Fudbal

Stevanović: "Idemo na vrh"

Pobeda u Sudanu odvela je Ganu na finalni deo Kupa afričkih nacija. Selektor “crnih zvezda” Goran Stevanović sada je postavio novi cilj, titulu šampiona Afrike.

Fudbal ponedeljak 10.10. 22:04 Komentara: 3
strana 1 od 2 idi na stranu