Nova vest
Fudbal

Petak, 07.10.2011.

22:58

Delibašić u 90. za plasman u baraž

Andrija Delibašić postigao je gol u 90. minutu i tako je doneo bod reprezentaciji Crne Gore u meču sa Engleskom (2:2) u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Tim golom ekipa Branka Brnovića obezbedila je plasman u baraž, pošto je u drugom meču grupe Vels savladao Švajcarsku.

Gosti su Pod Goricom vodili golovima Ešlija Janga i Darena Benta, ali je Elsad Zverotić u 45. minutu doneo nadu domaćima. Vejn Runi isključen je u 74. minutu, a Delibašić je u završnici na asistenciju Savića izjednačio rezultat.

Izgledalo je da će Englezi u Podgorici opravdati ulogu favorita, pošto je ekipa Fabija Kapela već u 11. minutu došla do vođstva – centaršuta Volktota na drugoj stativi sačekao je Ešli Jang i sproveo je loptu u mrežu.

Bilo je to zasluženo vođstvo Albiona, koji je i pre vodećeg gola stvorio dve-tri dobre prilike. U 31. minutu Englezi su duplirali prednost – posle akcije dvojca Mančester junajteda Runi-Jang gol je postigao Daren Bent.

Činilo se da je meč tada odlučen, ali nadu domaćima dao je Elsad Zverotić u završnici prvog poluvremena, pošto je fudbaler Jang Bojsa uz mnogo sreće i odbitak od Kejhila zatresao mrežu Engleske.

To je dalo krila domaćima, koji su u nastavku bili znatno konkretniji u napadu, a nagradu za to dobili su u nadoknadnom vremenu posle kombinacije bivših fudbalera Partizana – Stefan Savić je centrirao, a Andrija Delibašić postigao je gol i doneo veliku radost domaćim navijačima.

Od 74. minuta Englezi su igrali sa fudbalerom manje, pošto je Runi isključen jer je šutnuo Miodraga Džudovića.

Veliku uslugu Crnoj Gori učinio je Vels, koji je pogocima Arona Ramzija iz penala i Gareta Bejla savladao Švajcarsku i poslao tim Branka Brnovića u baraž.

Grupa G:
Vels – Švajcarska 2:0
Ramzi 60 (pen), Bejl 71
Crna Gora – Engleska 2:2
Zverotić 45, Delibašić 90 - Jang 11, Bent 31

Tabela:
1. Engleska 18
2. Crna Gora 12
3. Švajcarska 8
4. Vels 6
5. Bugarska 5

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve