Nova vest
Fudbal

Petak, 07.10.2011.

22:51

Samaras i Gekas nokautirali Hrvate

Fudbaleri Grčke pobedili su Hrvatsku sa 2:0 i nalaze se na korak do direktnog plasmana na Evropsko prvenstvo 2012. godine.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Helada je slavila golovima Jorgosa Samarasa i Teofanisa Gekasa, a za prolaz na EP neophodan joj je bar remi sa Gruzijom u poslednjem kolu sledećeg utorka.

’Vatreni’ u poslednjoj rundi dočekuju Letoniju i iščekuju kiks Grčke u Tbilisiju. U drugom meču grupe Letonija je na svom terenu savladala Maltu pogocima Višnakovsa i Rudevsa.

Hrvatska je propustila priliku da trijumfom na stadionu „Georgios Karaisakis“ u Atini obezbedi direktni plasman na Evropski šampionat. Ekipa Slavena Bilića odigrala je celu utakmicu veoma loše i za 90 minuta nije stvorila nijednu ozbiljniju priliku.

Prvo poluvreme nije bilo naročito sadržajno, tek po jedan udarac u okvir gol na obe strane, a prvu priliku na meču propustio je Gekas početkom drugog dela igre.

Ni Grci nisu blistali, ali su u 71. minuti ipak stigli do vođstva – gosti su posle kornera zaboravili na Jorgosa Samarasa, a 26-godišnji napadač Seltika levom nogom je zakucao loptu iza leđa Pletikose.

Osam minuta kasnije Grci na sličan način dupliraju prednost – Teofanis Gekas je posle kornera dočekao loptu i glavom je smestio u mrežu.



Da sve bude gore po Hrvate, rezervista Nikola Kalinić povredio se u 78. minutu, pa su do kraja igrali sa fudbalerom manje jer je Bilić već izvršio sve tri izmene.

Utakmica je bila privremeno prekinuta zbog sukoba navijača.

Grupa F:
Letonija – Malta 2:0
Višnakovs 33, Rudnevs 83
Grčka – Hrvatska 2:0
Samaras 71, Gekas 79

Tabela:
1. Grčka 9 +8 21
2. Hrvatska 9 +9 19
3. Izrael 9 0 13
4. Letonija 9 -1 11
5. Gruzija 9 -1 10
6. Malta 9 -15 1

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

3 h

U fokusu

Vidi sve