Nova vest
Fudbal

Petak, 07.10.2011.

20:30

Remi na Marakani, odluka u Mariboru

Fudbaleri Srbije odigrali su nerešeno sa Italijom 1:1 na stadionu Crvene zvezde u meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2012. godine.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Estonija je pobedila Severnu Irsku sa 2:1, pa je ’orlovima’ za prolaz u baraž neophodan trijumf nad Slovenijom u gostima 11. oktobra. Estonci imaju 16 bodova, a Srbija jedan manje.

Italijani su poveli već u prvom minutu preko Klaudija Markizija, a konačni rezultat postavio je Branislav Ivanović u 26. minutu.

U prvoj akciji po polasku sa centra Kolarov je opasno šutirao po zemlji, ali je Bufon odbranio. Samo 30 sekundi kasnije usledio je hladan tuš za sve na ’Marakani’ – lošu reakciju Rajkovića iskoristio je Rosi, dodao je loptu do Markizija, koji je plasirao u donji levi ugao pored nemoćnog Jorgačevića.

Markizio je tako nastavio sjajnu golgetersku formu, pošto je oba gola za Juventus u trijumfu nad Interom.

Činilo se da su se ’orlovi’ konsolidovali posle šuta Ninkovića koji je Bufon odbranio, ali usledio je novi udar gostiju, umalo koban. Kasano je ubacio loptu u porazan prostor, Rosi je imao situaciju ’jedan na jedan’, ali se Jorgačević odlično postavio i odbranio njegov šut.

Prvu ozbiljnu šansu Srbija je stvorila u desetom minutu – Tošić je centrirao sa leve strane, Bonući je loše reagovao i prebacio je loptu na drugu stativu, a tu je Krasić loše zahvatio loptu i poslao je pored gola.

Usledio je nešto mirniji period igre u kojem nije bilo stopostotnih šansi, ali Srbija je preuzela kontrolu nad sredinom terena. U 26. minutu ’orlovi’ stižu do izjednačenja – Krasić je izveo korner sa desne strane, loptu je izbio Montolivo; na nju je naleteo Tošić i šutirao, a lopta se od Branislava Ivanovića uz mnogo sreće odbila u gol (1:1).

To je tek drugi gol koji je reprezentacija Italije primila u kvalifikacijama.

Do kraja prvog poluvremena domaća selekcija imala je blagu terensku inicijativu, a najbolju priliku imao je Krasić koji je nije izabrao najbolje rešenje posle dodavanja Stankovića.

Na početku drugog poluvremena Radosav Petrović zamenio je Ljubomira Fejsu. Srbija je krenula angažovano, Pantelić je iznudio prekršaj na više od 30 metara, Kolarov je fantastično šutirao u gornji desni ugao, ali je Bufon izbio loptu.

U 53. minutu Pantelić je započeo kontru dodavanjem ka Tošiću, fudbaler CSKA pretrčao je 20-ak metara i dodao do Kolarova, čiji udarac hvata Bufon. Samo minut kasnije Kasano je šutirao sa ivice kaznenog prostora, ali lopta je završila pored leve stative.

Pet minuta kasnije Italija je organizovala opasnu kontru – Pirlo je uposlio Kasana, koji je mogao da šutira, ali se odlučio za dodavanja ka Montolivu, što se ispostavilo pogrešnim.

Već u narednom napadu Srbija je opasno zapretila, Pantelić je pobegao čuvarima i šutirao glavom, ali je lopta završila iznad prečke. Posle toga je utakmica ušla u mirnije vode, a Žigić je u 76. minutu zamenio Krasića.

U 83. minutu Italijani su imali veliku šansu, ali je Subotić startovao i u poslednjem trenutku sprečio je Rosija da postigne gol. U poslednjih 20-ak minuta Srbija je delovala bezidejno i nije uspela da napravi iole ozbiljniju akciju i da pripreti Bufonovom golu.

Italijanima meč nije imao takmičarski značaj, pa oni nisu 'zapinjali'. Ni ulazak Jovanovića nije mnogo toga promenilo, pa je na našem najvećem stadionu rezultat ostao 1:1. Navijači su bili nezadovoljni, pa su fudbaleri sa terena ispraćeni zvižducima.

Srbija sledećeg utorka gostuje u Sloveniji i jedino je pobeda vodi u baraž za Evropsko prvenstvo.

Srbija – Italija 1:1 (1:1)
Ivanović 26 - Markizio 2

Srbijа: Jorgаčević, Ivаnović, Kolаrov, Rаjković, Subotić, Fejsа (Petrović 46'), Stаnković (Jovanović 87'), Ninković, Tošić, Krаsić (Žigić 76'), Pаntelić.
Itаlijа: Bufon, Bonući, Kjelini, Bаrzаlji, Mаđo, De Rosi, Pirlo, Mаrkizio (Noćerino 70'), Montolivo (Akvilani 81'), Kаsаno (Đovinko 67'), Rosi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

259 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve