Nova vest
Fudbal

Sreda, 05.10.2011.

16:51

Šuker zbog poklona platio kaznu

Da se ponekad ne isplati biti džentlmen najbolje je osetio bivši hrvatski fudbalski reprezentativac Davor Šuker.

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Default images

On je u avionu pronašao antički kovani novac i poklonio ga prijateljici, ali ga je to koštalo kazne od 8.000 evra u Nemačkoj.

Šuker je četiri novčića pronašao nedavno u avionu na putu od Milana ka Londonu, ali se na sudu u Minhenu, gde živi, branio uz obrazloženje da nije znao da treba da prijavi pronalazak i da nije znao pravu vrednost kovanica.

Šuker je dužan da plati sumu od 100 svojih dnevnih dohodaka, tako da ispada da svojevremeno najbolji strelac Evrope zarađuje po danu 80 evra.

Hrvatski mediji navode i da je sudija u Minhenu po završetku saslušanja Šukeru rekao da ga dobro pamti još sa Svetskog prvenstva 1998. godine, a to je možda i uticalo na kaznu.

Šuker je tada u četvrtfinalu dao gol Nemačkoj, a Hrvatska je deklasirala "pancere" sa 3:0.

"Od te utakmice vas dobro pamtim", poručio je sudija bivšem hrvatskom fudbaleru.

Ipak, policija nikada ne bi saznala za ceo slučaj da Šukerova prijateljica Tanja nije odnela novčiće na procenu jednom minhenskom antikvaru. On je to prijavio kao ukradenu robu i pozvao je policiju.

Ostatak priče dobio je svoj epilog na sudu, a Šukerova prijateljica je zaradila prijavu zbog trgovine ukradenom robom čija vrednost iznosi oko 25.000 evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

5 h

U fokusu

Vidi sve