Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 29.09.2011.

18:01

Igrač Zrinjskog izbačen iz U21 tima

Selektor U21 reperzentacije Bosne i Hercegovine Vlado Jagodić povukao je poziv igraču Zrinjskog Miletu Peharu.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Pehar je odstranjen iz mlade selekcije pošto je učestvovao u incidentima koji su se dogodili u Kup utakmici tog kluba sa Veležom.

Kako se navodi u saopštenju na sajtu Fudbalskog saveza BiH, stručni štab selekcije za igrače do 21 godine, na čelu sa selektorom Vladom Jagodićem, odlučio se za takav potez zbog "neprimerenog ponašanja" fudbalera Zrinjskog.

"Igrač koji je prošao sve mlađe reprezentativne selekcije naše zemlje napravio je nepromišljen potez kada je pokušao da sa ledja saplete igrača Veleža Tarika Cerića (izbegao linč), kako bi ga rulja navijača Zrinjskog mogla stići i fizički napasti", navodi se u saopštenju FS BiH.

Dodaje se još da je selektor Jagodić napravio "potez za svaku pohvalu, jer igračima poput Pehara nije mesto na fudbalskim terenima, a kamoli u dresu sa državnim grbom".

Selektor Jagodić suspendovao je Pehara sa utakmica kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, protiv Nemačke i Kipra. Mladi fudbaler svestan je da je napravio glupost, a za "sportsport.ba" istakao je da mu je žao zbog svega.

"Žao mi je. Ne govorim iz kurtoazije, svestan sam da sam napravio glupost i da ću snositi posledice. Glave su bile vruće, igrao se derbi. Malo pre prekida žestoko sam fauliran, pa se sve to skupilo. Nisam postupio kako dolikuje sportisti i zaista se kajem zbog svog nepromišljenog čina", rekao je Pehar.

Incident u kojem je učestvovao Pehar dogodio se u sredu u finišu utakmice osmine finala Kupa BiH, u kojoj su se u Mostaru sastali gradski rivali Zrinjski i Velež.

Kada je Velež poveo sa 1:0 navijači Zrinjskog preskočili su zaštitnu ogradu i utrčali na teren, jureći igrače protivničkog tima. Prilikom bežanja ka svlačionicama nekoliko fudbalera dobilo je udarce.

Mediji u BiH preneli su u četvrtak da su tokom incidenta povređena četiri policijska službenika i privedene tri osobe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve