Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 29.09.2011.

13:01

Petrović: "Samo da ne izgubimo"

Selektor reprezentacije Srbije Vladimir Petrović izjavio je da naš nacionalni tim nije u poziciji da preti Italijanima i da je najvažnije da utakmicu ne izgubi.

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Default images

"Na našu nesreću Italijani su u finišu kvalifikacija pronašli igru, njihov selektor Prandeli napravio je pravi tim i biće veoma teško da ih pobedimo. Znamo da nam trijumf garantuje baraž, ali moraćemo da budemo oprezni i strpljivi jer prema nekim računicama i bod bi mogao da nam bude dovoljan", izjavio je Petrović na današnjoj konferenciji za medije.

On je istakao da je za nas nepovoljna okolnost i to što su Italijani već obezbedili prvo mesto u grupi.

"Možda bi bolje bilo da i oni imaju takmičarski značaj jer će ovako moći da igraju opušteno i rasterećeno. Gledao sam njihove utakmice sa Španijom 2:1 gde su odigrali odlično, kao i protiv Slovenije gde rezultat od 1:0 nije pravi odraz slike na terenu. Ali, znate kakvi su oni, uvek im je jedan gol dovoljan".

Petrović je kao najveću snagu Azura izdvojio fantastičan vezni red u sastavu Andrea Pirlo, Danijele De Rosi, Tijago Mota i Rikardo Montolivo.

"Oni su srce i duša tima, ali ne smemo da zaboravimo ni druge igrače, tu pre svega mislim na Bufona, pa napadače Kasana i Rosija".

Kada je u pitanju sastav našeg tima Petrović je rekao da je pozvao i povređene Nemanju Vidića i Milana Biševca pošto želi da vidi kakve su šanse da zaigraju bar protiv Slovenije.

"Razgovarao sam sa Vidićem, njemu u klubu traže da ostane i tamo se leči, ali videćemo u ponedeljak šta je definitivna odluka. Upravo zbog povrede Vidića i Biševca sam i pozvao Marka Simića iz BATE Borisova, gledao sam ga u kvalifikacijama za Ligu šampiona, igrao je dobro, dao dva gola i sigurno je da nam može da bude od koristi".

Selektor je poziv Luki Milivojeviću iz Rada obrazložio rekavši "da je u pitanju igrač za budućnost, veoma interesantan, koji zna sve sa loptom i može da ispuni njegove zadatke".

"Drago mi je što je Krasić počeo da igra i daje golove, isto važi i za Mrdju i Žigića. Sulejmanija nema jer smo se dogovorili da iskoristi vreme da zaleči povredu, dok sam Ljajića pozvao bez obzira što ne igra u Fiorentini da bismo mu pružili podršku", zaključio je Petrović.

Duel Srbije i Italije od strane Evropske fudbalske federacije (UEFA) proglašen je mečom visokog rizika, pa će osim delegata Švajcarca Žaka Antenea imati i dvojicu posebnih posmatrača, Škota Kevina Skota i Holandjanina Marka Timera, obojicu stručnjaka za bezbednost.

Istovremeno, prvi put na jednom meču u Srbiji UEFA će imati i oficira za medije, a ta uloga dodeljena je Portugalcu Žorzu Baptisti.

Utakmica Italija - Srbija igra se 7. oktobra na stadionu Crvene zvezde, a četiri dana kasnije naša selekcija u Mariboru gostuje Sloveniji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

108 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve