Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 29.09.2011.

10:24

Brazil bolji od Argentine

Golovima Lukaša Silve u 54. i Nejmara u 75. minutu, fudbalska reprezentacija Brazila savladala je Argentinu sa 2:0.

Izvor: B92, zvanični sajt

Autor:B92, zvanični sajt

Default images

Utakmica u Belemu bila je drugi susret dve selekcije ovog meseca, u prvom u Kordobi, četrnaest dana ranije, bilo je 0:0.

I jedni i drugi igrali su u ‘lokalnim’ sastavima, naime oba tima činili su samo igrači koji nastupaju u brazilskom, odnosno argentinskom šampionatu.

Mladi igrači ostavili su najbolji utisak, istinske zvezde bili su tinejdžeri Nejmar i Lukaš a njihov stariji kolega Ronaldinjo bio je pun reči hvale.

Zaista je divno što imam priliku da igram sa ovim mladim momcima,” rekao je on, “Nejmar, Lukaš i ostali mladi igrači su budućnost naše reprezentacije. Ovde sam da im pomognem svojim iskustvom i nadam se da će to da funkcioniše.”

Brazilci, koji će kao domaćini sledećeg šampionata sveta, propustiti ceo ciklus kvalifikacija igraće u sledeće dve i po godine znatno više prijateljskih mečeva nego inače, dva su zakazana za oktobar, sedmog će gostovati u Kostariki, četiri dana kasnije u Meksiku.

Dvomeč Brazila i Argentine nazvan je, pomalo pretenciozno, ‘Trofej Superklasika Amerike’ pa su Brazilci dobili i prikladan pehar.



Igrano je pred 43.038 gledalaca a meč je sudio najbolji južnoamerički sudija, Urugvajac Horhe Larionda.

Brazil: Žeferson - Danilo, Dede, Rever, Kortes (Kleber) - Ralf, Romulo, Ronaldinjo - Lukaš (Dijego Souza), Nejmar, Borges (Fred)

Argentina: Orion - Selaj, Dominges, Desabato - Pilud (Mouče), Augusto Fernandes, Kanteros (Bolati), Guinjasu, Papa - Montiljo, Vijatri

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve