Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 01.09.2011.

14:43

Janković: "Mladi Irci kao Šamrok"

Aleksandar Janković izjavio da je mlada reprezentacija spremna za susret sa Severnim Ircima koji kako je ocenio, imaju „čelični mentalitet" poput Šamroka.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

"Nedavni rezultat irskog kluba protiv Partizana potvrdio je da „takav granitni mentalitet, kakav u fudbalu imaju Britanci, može mnogo toga da nadoknadi u igri i od njih zato očekujemo veliku borbenost", rekao je Janković na konferenciji za novinare uoči prve kvalifikacione utakmice za plasman na Prvenstvo Evrope.

Napominjući da od naših igrača očekuje isto toliku borbenost na terenu, on je istakao da bi u sutrašnjem susretu na stadionu „Karadjordje" razliku trebalo da napravi „individualni kvalitet koji je na našoj strani".

Selektor je istakao da su svi naši igrači spremni za tu utakmicu, uključujući i lakše povredjene Milivojevića i Kojića, a zasad jedini problem i „mali znak pitanja" je fizičko stanje Vujadina Savića, koji je u Novo Sad došao posle nedavne virusne infekcije koja ga je prilično iscrpla.

Janković je naglasio da je ekipa dosta naporno i dobro radila u pripremama za kvalifikacije takmičenja, čija će završnica biti u Izraelu iduće godine, napominjući da su on i igrači svesni uloge favorita kao nosioci grupe, ali da nikako ne potcenjuju selekcije Danske, Severne Irske, Makedonije i Farskih Ostrva.

"Za predstojeće susrete sa Severnom Irskom u Novom Sadu i sa Faranima u Užicu kao i za ostale utakmice ništa nije prepušteno slučaju i ne sme biti opuštanja", rekao je selektor mladih fudbalera Srbije i dodao da ova reprezentacija ima kvalitetne igrače koji mogu da pobedjuju ukoliko su u najvećoj meri skoncentrisani i motivisani i ako se maksimalno zalažu u igri.

"U ovo takmičenje ulazimo s velikim entuzijazmom. Imamo ozbiljne ambicije, koje su realne i ostvarive. S nestrpljenjem očekujemo početak, svesni svojih kvaliteta, ali i obaveze i liderske pozicije koju imamo kao nosioci u grupi", zaključio je Janković.

Kapiten mlade reprezentacije Slobodan Medojević rekao je da svi igrači sa mnogo optimizma očekuju početak kvalifikacija i naglasio da je prvi protivnik veoma kvalitetan i da se ne sme potceniti:
"Ako maksimalno ispoštujemo dogovoreno pobeda protiv Severne Irske ne bi smelo da dodje u pitanje", istakao je Medojević, koji očekuje dobru igru i veliku podršku sa tribina.

Utakmica na stadionu „Karadjordje" počinje u 16.30 sati, a sudiće je četvorka iz Holandije koju predvodi Deni Dezmond Makelije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve