Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 01.09.2011.

13:33

Konferencija o nameštanju u Srbiji

Tokom sastanka ministarke sporta Snežane Samardžić-Marković i direktorke Saveta Evrope, najavljena konferencija o nameštanju mečeva u Beogradu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Ministarka omladine i sporta Snežana Samardžić Marković primila je u četvrtak direktorku Direkcije Saveta Evrope za obrazovanje, kulturu, omladinu i sport Gabrijelu Batainu Dragoni, povodom najave izmene konvencije Saveta Evrope o sprečavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama.

"Problem nasilja je zajednički za celu Evropu i zbog toga smo još ranije ministarka sporta Francuske i ja zajednički inicirale izmenu postojeće konvencije", istakla je Samardžić Marković na konferenciji za novinare posle sastanka u Palati Srbije.

Ona je najavila da će se u Beogradu održati "pionirska konferencija posvećena problemu nameštanju utakmica i nelegalnog kladjenja".

"Problem nameštanja mečeva kod nas još uvek nije tako izražen kao u Evropi. Zato smo i odlučili da upravo mi budeo domaćini konferencije, jer bismo time preventivno delovali", istakla je Samardžić Marković.

Resorni ministar je napomenula da će se predstojeća konferencija zvati "Beogradski proces".

"Beograd će imati istorijsku ulogu kao domaćin ovako značajnog sastanka na kojem će se govoriti o problemu koji tišti sport u celom svetu" rekla je Samardžić Marković.

Ministar omladine i sporta je takodje, najavila učešće na konferenciji u Londonu posvećeoj temi "Zzene u sportu", koja je zakazana za 15. septembar.

"Glavni cilj konferencije biće postavljanje standarda koji se tiču učešća žena u sportu uopšte, naročito po pitanju njihovog broja i značaja koje imaju", naglasila je Samardžić Marković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve