Nova vest
Fudbal

Sreda, 31.08.2011.

22:48

‘Orlovi’ stigli u Belfast

Fudbalska reprezentacija Srbije doputovala je u sredu u Belfast, gde u petak od 20.45 igra meč kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2012.

Izvor: B92, zvanični sajt

Autor:B92, zvanični sajt

Default images

Defanzivac ‘orlova’ Branislav Ivanović je istakao da naš tim protiv Severne Irske očekuje težak susret, ali da očekuje pobedu.

“Predstoji nam jako težak meč. Reprezentacija je uvek bila odraz srpskog fudbala, nadam se da ćemo sada biti na visini zadatka. Psihološki je jako teško, ali smo spremni za utakmicu” rekao je Ivanović.

Ivanović je istakao da zna recept za trijumf u Belfastu.

Potrebno je sačuvati mirnu glavu, ostati van pritiska. U fudbalu postoji i nepisano pravilo da je jako teško pobediti ekipu tri puta uzastopno, čak i kad koja nekvalitetnija od tebe. Znamo svi dobro koliko smo se namučili na Marakani da pobedimo Severnu Irsku. Jeste bio ambijent nepovoljan, prazne tribine. Imam utisak da su oni ekipa koja pada u nastavku, ali treba stići do drugog poluvremena. Ako uspemo trkački dobro da počnemo utakmicu, imamo velike šanse da ostvarimo dobar rezultat. Kao defanzivac, naravno, najvažnije mi je da prvi ne primimo gol. Mislim da je to i ključ uspeha. Kako utakmica bude odmicala, imaćemo veće šanse da postignemo gol”, naglasio je defanzivac Srbije.

Golman naše reprezentacije Bojan Jorgačević je takođe veruje u trijumf Srbije.

Svi smo spremni i sa maksimalnom koncentracijom. Severna Irska nije isti tim kad igra na strani i kod kuće. Na domaćem terenu su još slobodniji, ofanzivniji. Dosta je dugih lopti i centaršuteva i stalno idu na tu borbu za drugu loptu, na odbijene lopte. Mi smo, ubeđen sam, izvanredan tim. Vlada kolektivna, porodična atmosfera i to mora da nam donese uspehe ove jeseni”, istakao je Jorgačević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

7 h

U fokusu

Vidi sve