Nova vest
Fudbal

Sreda, 31.08.2011.

17:40

Šimunić potpisao za Dinamo

Hrvatski fudbaler Josip Šimunić prešao je redove zagrebačkog Dinama i priznao da je do poslednjeg trenutka razmišljao i o ponudi splitskog Hajduka.

Izvor: B92, index.hr

Autor:B92, index.hr

Default images

“Istina je, malopre sam sve dogovorio. Razgovarao sam sa Hofenhajmom i Dinamom. Odlučio sam da je za moju karijeru najbolje da nastavim u Dinamu”, rekao je Šimunić.

Transfer Šimunića došao je samo dan pošto je rekao da će gotovo izvesno ostati u Nemačkoj.

Rekao sam da ću 99.9 odsto ostati u Nemačkoj, ali taj sitan postotak se ostvario. Danas sam opet dobio mogućnost da odem, dogovorili su se Dinamo i Hofenhajm i morao sam naglo da odlučim”, istakao je Šimunić, “Zahvaljujem se gospodinu Malešu, predsedniku Hajduka, pričali smo korektno, bio mi je san da zaigram u Hrvatskoj. Čisto sportski sam odlučio, zbog Lige šampiona, da je za mene to najbolje”.

Šimunić je u prethodne dve sezone branio boje Hofenhajma, a prethodno je u Bundesligi igrao i za Hertu i Hamburger. Za reprezentaciju Hrvatske odigrao je do sada 86 utakmica i postigao tri gola.

Dinamo će ove sezone u Ligi šampiona igrati u grupi D sa madridskim Realom, Lionom i Ajaksom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve