Nova vest
Fudbal

Nedelja, 28.08.2011.

23:01

Stanojević: "Đurić govori neistine"

Trener fudbalera Partizana Aleksandar Stanojević zamerio je predsedniku kluba Draganu Đuriću što je održao konferenciju za novinare nekoliko sati pre utakmice.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

"Bilo mi je teško večeras zbog svega što se dešavalo i ne znam zašto je trebalo da bude održana konferencija šest sati pre početka utakmice. Na toj konferenciji neku vrstu podrške dobio je naš najveći rival. To je neverovatno i izuzetno teško sam prihvatio takvu izjavu", rekao je Stanojević posle pobede Partizana nad OFK Beogradom u 3. kolu JSL.

"Tu sam za svaku vrstu iskrenog razgovora, ali verovatno ću sad na neka pitanja dati drugačiji odgovor", dodao je Stanojević.

Predsednik "crno-belih" se šest pre početka utakmice obratio novinarima i rekao da mu je žao što "neki navijači Partizana imaju malo strpljenja" i uporedio ih sa pristalicama Crvene zvezde čiji je klub u poslednje četiri godine "osvojio samo jedan Kup, pa nisu tražili ostavku predsednika".

Trener kluba iz Humske kazao je da su na toj konferenciji mogle da se čuju "neke neistine" i da se "tražio alibi".

"Ja u interesu Partizana neke stvari nisam hteo ranije da kažem, dok su na današnjoj konferenciji mogle da se čuju neke neistine i tražila se neka vrsta alibija. Ponavljam, sve ću učiniti u interesu kluba, jer meni ne treba lična promocija", kazao je Stanojević.

Navijači Partizana su posle poraza od irskog Šamroka u poslednjem kolu kvalifikacija za Ligu Evropa, tražili ostavku predsednika Đurića.

Slična situacija bila je i u meču sa OFK Beogradom, kada je deo navijača pre utakmice došao u centar Beograda da protestuje, dok su se na stadionu bunili gledaoci smešteni na istočnoj tribini.

Partizan je i pored takve atmosfere pobedio OFK Beograd golovima Lazara Markovića u 28. i Lamina Dijare u 83. i 90. minutu.

"Bila je vrlo teška utakmica zbog svega što se dešavalo. Dobili smo glatko, iako u prvom poluvremenu nije bilo baš tako. Raduje me što smo sve vreme kontrolisali igru, a kako je meč odmicao bili smo sve opasniji", ocenio je Stanojević.

On je rekao da će u dvonedeljnoj pauzi koja predstoji zbog termina rezervisanog za reprezentacije neki igrači dobiti slobodne dane.

"Raduju me golovi Dijare, drago mi je što se vraća u formu. Tokom ove pauze trudićemo se da ga što bolje pripremimo za nastavak sezone", dodao je on.

Trener OFK Beograda Dejan Đurđević ocenio je da rezultat ne pokazuje realan odnos snaga na terenu.

"Kada vidite rezultat deluje kao da smo lako izgubili, ali na terenu to nije bilo baš tako. Dva gola u finišu utakmice smo im praktično poklonili, pošto smo im dali loptu u noge. Hteli smo na neki način da iskoristimo lošu atmosferu medju publikom u svoju korist, ali posle prvog primljenog gola sve je krenulo loše po nas", kazao je Đurđević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

90 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve