Nova vest
Fudbal

Nedelja, 28.08.2011.

19:24

Junajtedov nokaut Arsenalu - 8:2!

U meču koji je prethodnih sezona predstavljao veliki derbi engelskog fudbala Mančester junajted je sa 8:2 deklasirao Arsenal.

Izvor:

Autor:

Default images

Menadžeri Junajteda i Arsenala, Aleks Ferguson i Arsen Venger, na teren su poslali sastav sa velikim brojem mladih igrača, a gosti su u potpunosti nadigrani.

Kada sedmorica igrača postignu gol na jednoj utakmici teško je izdvojiti najbolje, ali u ovom meču briljirali su Vejn Runi i Ešli Jang. Njih dvojica su postigla pet golova i "upisala" četiri asistencije.

Prvi gol na meču postigao je Dani Velbek u 22. minutu, glavom iz peterca, pošto mu je Anderson sjajno asistirao. Ovom golu "kumovala" je skoro cela odbrana gostiju. Pet minuta kasnije Evans je faulirao Volkota, sudija je pokazao na belu tačku, ali Robin van Persi nije postigao gol. Holanđanin je šutirao po zemlji u donji desni ugao De Hee, pa je španski golman sa lakoćom intervenisao.

Samo minut kasnije Ešli Jang postiže fenomenalan gol. Engleski reprezentativac je uputio udarac sa ivice šesnaesterca u dalji gornj ugao gola Šćešnija. Runi mu se "revanširao" u 41. minutu kada je izveo slobodan udarac sa ivice golmanskog prostora i postigao svoj prvi, a treći gol za Junajted.

Volkot u poslednjem minutu prvog dela igre postiže gol za goste posle dodavanja Rosickog i ne baš sjajne reakcije De Hee.

Golova nije bilo u prvih 20ak minuta drugog poluvremena, ali su onda domaćini postgli još tri gola u razmaku od sedam minuta. Prvo je Runi u 64. minutu postigao identičan gol kao u prvom poluvremenu, zatim je sjano asistirao Naniju tri minuta kasnije, a u 70. minutu gol postže i rezervista Park posle samo dva minuta provedena na terenu. Na semaforu je stajalo 6:1.

U 74. minutu Van Persi ipak postiže gol, posle nerealizovanog penala u prvom poluvremenu. Ipak do kraja utakmice momci koje sa klupe vodi Aleks Ferguson postiže još dva gola. Prvo je Runi realizovao penal u 82. minutu, posle faula Dženkinsona na liniji od 16 metara, poslednjih deset minuta gosti su igrali sa desetoricom.

U poslednjem minutu meča Jang se "revanširao" Runiju pošto je i on postigao još jedan sjajan gol, identičan onom iz prvog poluvremena. Treća pobeda Mančestera ove sezone, drugi poraz Arsenala koji posle tri kola ima samo jedan bod.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

101 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve