Nova vest
Fudbal

Nedelja, 28.08.2011.

16:02

Đurić: Šamrok nije smeo da se desi

Predsednik fudbalskog kluba Partizan Dragan Đurić rekao je da poraz od irskog Šamroka nije smeo da se desi crno-belima.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Đurić je dodao da je potrebno da se svi u klubu, uprava i ekipa probude kako bi mogli da odbrane titulu prvaka Srbije.

"Nismo smeli da izgubimo od Šamroka, ali važno je da sada svi izvučemo pouke iz ovoga... Moramo da dignemo glavu, da večeras pobedimo OFK Beograd i nastavimo put ka osvojanju nove, pete uzastopne titule prvaka", rekao je Đurić na konferenciji za novinare u Beogradu.

Partizan je u četvrtak posle produžetaka izgubio od Šamroka sa 2:1 na svom terenu i ispao iz kvalifikacija za Ligu Evropa. Odmah nakon utakmice krenule su špekulacije o smeni trenera Aleksandra Stanojevića.

"Stanojević ima poverenje uprave, a u naredna dva dana ćemo mirne glave da napravimo analizu i da vidimo gde smo grešili. U klubu postoji apsolutno jedinstvo uprave i fudbalske struke. Imamo snage i da nastavimo sa ovim ljudima. Ne smemo da zaboravimo da su ipak dosta uradili prethodnih godina", kazao je on.

On je rekao da će sledeće nedelje upravni odbor kluba napraviti analizu neuspeha u kvalifikacijama za Ligu Evropa. Đurić je rekao i da podržava najavu trenera Stanojevića i sportskog direktora Mladena Krstajića da kazne igrače.

"Trebalo bi, medjutim, razdvojiti one koji ginu na terenu. Volkov, recimo, daje sve od sebe, a moram da pohvalim i naše mlade igrače Ninkovića, Aksentijevića i Markovića kojima ćemo narednih dana povećati ugovore. Što se tiče kazni, one će biti u skladu sa klupskim pravilnikom", istakao je Đurić.

Predsednik Partizana kazao je i da se ni on, ni bilo ko iz uprave nikada nije mešao u rad trenera kao i da su za dovodjenje igrača najodgovorniji bili Stanojević i Krstajić.

"Ušli smo sa velikim ambicijima ove sezone u evropska takmičenja. Potrošili smo 3,2 miliona za pojačanja. O dovodjenje igrača i selekciji u klubu kao što je Partizan brinu trener, sportski direktor i koordinator. Nijedan igrač nije došao bez njihove saglasnosti", naveo je on.

Đurić je rekao da je klub formirao komisiju koja će utvrditi odgovornost za dovodjenje povredjenog igrača, brazilskog štopera Andersona.

"Nijedna uprava u bližoj istoriji nije imala toliko ponuda za prodaju igrača kao ova. Sada na stolu imamo ponude za Nemanju Tomića i Meda Kamaru koje ćemo, naravno, odbiti. Nijedan igrač nije prodat bez saglasnosti trenera koji su uvek pita", objasnio je on.

Po završetku utakmice protiv Šamroka navijači su zahtevali odlazak i Đurića i Stanojevića.

"Žao mi je što neki naši navijači imaju malo strpljenja, a pogledajte pristalice Crvene zvezde koje su u poslednje četiri godine osvojile samo jedan kup, pa nisu tražili ostavku predsednika. Ti koji su nas prozivali nisu pravi navijači Partizana, već jedna nevažna grupica. Ipak, pravi navijači imaju osnova za nezadovoljstvo zbog poraza od amaterskog kluba", ocenio je Đurić.

Đurić je kazao da je Partizan u poslednje 3,5 godine generalno dobro funkcionisao i uspeo u rezultatskom i finansijskom smislu da se izdigne iznad ostalih srpskih klubova.

"Kada sam došao na čelo kluba imali smo 15,8 miliona evra duga, a 31. decembra prošle godine bili smo u plusu od 600.000 evra. Od devet miliona evra od Lige šampiona prošle sezone osam miliona smo potrošili na primanja igrača i transfere. Mesečno plaćamo fiksne troškove izmedju 800.000 i 900.000 evra", kazao je on.

Predsednik Partizana rekao je i da je postigao načelan dogovor o novom generalnom sponzoru ekipe, ali da zbog eliminacije iz Evrope ne zna da li će se taj posao realizovati.

Đurić je najavio i da će u narednih 15 do 20 dana na stadionu Partizana biti montiran novi semafor, umesto postojećeg koji je star nekoliko decenija.

"Nije posao predsednika da se bavi novim semaforom, ali mora da obezbedi sredstva za takve stvari. Svi koji su uspavani u ovom klubu biće probudjeni jer je Partizan iznad svih", zaključio je predsednik Partizana, četvorostrukog uzastopnog prvaka Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

61 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Evrokupovi

UEFA kaznila Barselonu

Evropska fudbalska unija (UEFA) kaznila je Barselonu zbog rasističkih ispada njenih navijača u Parizu tokom meča četvrtfinala Lige šampiona protiv PSŽ-a, objavila je Uefa na svom sajtu.

Beta

23:37

11 h

U fokusu

Vidi sve