Nova vest
Fudbal

Nedelja, 28.08.2011.

13:37

Tandem Žirkov-Eto već funkcioniše

Fudbalski svet šokirala je pre nekoliko dana vest da je ruski Anži odvojio 20 miliona evra za platu Samjuela Etoa, ali tim iz Mahačkale već ima opravdanje.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Kamerunac je pre samo nekoliko dana pojačao ovog ambicioznog Premijerligaša i već na svom debiju, kao rezervista, postigao je gol.

Eto je na utakmici 22. kolu ruske Premijer lige protiv Rostova postigao izjednačujući gol posle fenomenalnog prodora i asistencije Jurija Žirkova, još jednog velikog pojačanja Anžija ovoga leta.

Eto je u igru ušao kao rezerva u 58. miuntu pri vođstvu domaćina, a bod ekipi iz Dagestana doneo je deset minuta pre kraja meča.

Anži je ostao na četvrtom mestu na tabeli iza CSKA, Zenita i Dinama, ali bi mogao da izgubi tu poziciju ili čak dve ukoliko Rubin ili moskovski Spartak zabeleže pobede.

Pobedu u subotu ostvarila je i Volga koja je sa 3:1 nadigrala Terek u Novgorodu. Golova nije bio u duelu Tomska i Amkara za koji su nastupili srpsli internacionalci Nikola Mijailović i Marko Blažić. Mijailović je dobio žuti krajem prvog poluvremena, dok je Blažić kao rezerva odigrao poslednjih šest minuta.

Premijer liga Rusije, 22. kolo:
Volga - Terek 3:1
Tursunov 18, Gogua 39, Hodžava 55p – Pavlenko 85
Rostov - Anži 1:1
Kalačev 72 – Eto 80
Tomsk - Amkar 0:0

Nedelja:
Dinamo M. - Spartak N.
Zenit - Krasnodar
Rubin - Krila Sovjetov
Spartak M. - CSKA
Kuban - Lokomotiva

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve