Nova vest
Fudbal

Nedelja, 28.08.2011.

12:49

Partizan: "Ljubav iznad zađevica"

Fudbalski klub Partizan obratio se B92 povodom saopštenja pojedinih navijačkih grupa sa apelom da se "ne ometa rad kluba".

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

U tekstu pod naslovom "Podela među Grobarima?" su delovi saopštenja dela navijačkih grupa koje tvrde da im je onemogućen ulazak na stadion, u odgovoru se insistira da je Partizan "pogrešna adresa".

Uprava 'crno-belih' poziva navijače da "zbog ličnih zađevica ne ometaju rad kluba".

Pismo iz kancelarije FK Partizan prenosimo u celini.

"Poštovana gospodo,

Dana 27. avgusta objavili ste pod naslovom „Podela među grobarima“ saopštenje pojedinih navijačkih grupa FK „Partizan“. Molimo Vas da povodom toga objavite sledeći tekst:

„Obraćajući se klubu i javnosti pripadnici navedenih navijačkih grupa se obraćaju na pogrešnu adresu. Klub nije prouzrokovao, niti doprineo sukobu između navijačkih grupa, niti sa tim bilo kakve veze. Klub se ne bavi formiranjem i radom navijačkih grupa, niti odnosima među njima. Jedini interes kluba je da se na Stadionu poštuju propisi o bezbednosti i organizaciji utakmica. Ukoliko postoji sukob između navijačkih grupa, čiji razlozi su klubu i javnosti nepoznati, on se može rešiti jedino između onih koji su došli u nesporazum. Uvlačiti klub u sukobe i nesporazume raznih samoformiranih i neformalnih grupa je besmisleno i niko iz kluba se sa tim neće baviti.

Zahtev da se zbog nesuglasica pojedinaca i grupa preuredi Stadion Partizana i ostali stadioni u Srbiji je apsurdan i besmislen. Na svakom stadionu na svetu postoji tribina za takozvane „ultras“, odnosno najvernije i najbučnije navijače. Na Stadionu Partizana to je južna tribina. Istočna tribina namenjena je drugačijem profilu navijača i tu nikakve promene nisu moguće. Takođe, pravila o smeštaju gostujućih navijača na prvenstvenim utakmicama su veoma jasna i precizna.

Obzirom da svi navijači tvrde da vole klub, u šta ne sumnjamo, pozivamo ih da zbog svojih ličnih zađevica ne ometaju rad kluba. Pretpostavljamo da im je privrženost klubu iznad privrženosti raznim lokalnim grupama i grupicama.“

U Beogradu, 28. avgusta 2011. godine
"

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

57 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

6 h

U fokusu

Vidi sve