Nova vest
Fudbal

Petak, 19.08.2011.

18:10

Kalčo: Odloženi pregovori o štrajku

Italijanska fudbalska liga odložila je pregovore o mogućem štrajku igrača, pošto na sastanak u petak nije došlo dovoljno predsednika klubova.

Izvor: AY

Autor: AY

Default images

Liga je objavila da će predsednik Fudbalskog saveza Italije Đankarlo Abete u ponedeljak govoriti o najvažnijem pitanju: predlogu da klubovi mogu da nateraju igrača koji neće da trenira da prihvati transfer ili da ga udalje od prvog tima.

"Uvek sam bio više nego uveren, ubeđen sam, dakle, da će zdrav razum prevagnuti i da će štrajk biti izbegnut", rekao je predsednik Serije A Mauricio Bereta.

On je dodao da bi igrači trebalo da prestanu da protestuju oko novog, strogog poreza koji se odnosi na one koji mnogo zarađuju.

Početkom avgusta kapiteni 20 klubova potpisali su dokument u kome se preti štrajkom ako se ne potpiše ugovor do početka sezone, 27. i 28. avgusta.

Konflikt igrača i lige traje još od kada je istekao kolektivni ugovor, juna 2010. godine.

Igrači su u prvom delu prošle sezone zakazivali dva datuma za pocetak štrajka, ali su oba izbegnuta verbalnim dogovorima u poslednjim trenucima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve