Nova vest
Fudbal

Petak, 19.08.2011.

11:49

Vidić pet nedelja van terena

Menadžer Mančester Junajteda Aleks Ferguson potvrdio je da će Nemanja Vidić zbog povrede lista morati da pauzira pet nedelja.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Ferguson je istakao da je povreda srpskog reprezentativca, koju je zadobio na meču prvog kola Premijer lige protiv Vest Bromviča, ozbiljnija nego što se u prvi mah mislilo.

„Mislili smo da na Nemanju nećemo moći da računamo dve nedelje, ali je došlo do obrta pošto ima povredu mišića, što znači da će četiri do pet nedelja biti van terena“, rekao je Ferguson.

To znači da Vidić gotovo izvesno neće moći da igra za reprezentaciju Srbije u predstojećim duelima kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2012. godine. ’Orlovi’ prvo 2. septembra gostuju Severnoj Irskoj u Belfastu, a potom četiri dana kasnije u Beogradu dočekuju Farska Ostrva. Dobra vest za selektora Vladimira Petrovića Pižona je da će moći da računa na oporavljenog Nevena Subotića, koji se u četvrtak vratio na treninge Borusije iz Dortmunda.

S druge strane, ima dobrih vesti i za Fergusona pošto bi Vivićev partner u odbrani Rio Ferdinand trebalo da se vrati na teren mnogo brže nego što se očekivalo. Ferdinand je prvobitno trebalo da pauzira šest nedelja, ali se ispostavilo da povreda nije toliko ozbiljna. Ipak, on će propustiti duel sa Totenhemom u Premijer ligi, ali će se najverovatnije naći u timu protiv Arsenala, koji se igra za nešto više od nedelju dana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Evrokupovi

UEFA kaznila Barselonu

Evropska fudbalska unija (UEFA) kaznila je Barselonu zbog rasističkih ispada njenih navijača u Parizu tokom meča četvrtfinala Lige šampiona protiv PSŽ-a, objavila je Uefa na svom sajtu.

Beta

23:37

10 h

U fokusu

Vidi sve