Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 15.08.2011.

23:06

Siti silan, Aguero se isplaćuje

Fudbaleri Mančester sitija jedini su pretendenti na titulu koji su opravdali svoju ulogu na startu Premijer lige.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Iako je aktuelni šampion Junajted takođe slavio (2:1 VBA), Siti je igrom i rezultatom na svom terenu protiv Svonsija potvrdio da će biti glavni konkurent graskom rivalu.

Iako Velšani nisu pravi reper, “građani” su fenomenalno odigrali i sa 4:0 počeli novu sezonu od koje očekuju mnogo. Ono što posebno može da raduje menadžera Roberta Manćinija je što su njegovi napadači raspoloženi.

Edin Džeko otvorio je sezonu golom u 57. minutu, u 68. svoj prvenac u Premijer ligi postigao je debitant Serhio Kun Aguero, najskulje pojačanje Sitija tokom leta, da bi sve rešio Španac David Silva tri minute kasnije. Fenomenalnu partiju Aguero je zaključio prelepim pogotkom u poslednjem minutu.

Aleksandar Kolarov je kao rezerva odgledao prvo kolo nove sezone, dok je svoj debi imao doskorašnji štoper Partizana Stefan Savić.

Prvo poluvremen završeno je bez golova iako je Siti dominirao, stvarao šanse, pogađao okvri rivalovog gola.

Svonsi na startu meča, svog prvog u Premijer ligi nije delovao kao tim koji zaslužuje da bude tu. Međutim, kako je vreme odmicalo, preteći Siti uspeo je da pogodi samo prečku, delujući kao da nema rešenja za golmana Velšana Majkla Vorma.

Siti je tako nastavio lošu tradiciju koja traje poslednjih deset meseci tokom kojih nije uspeo da postigne gol u prvom poluvremenu na svom stadionu. Izgubili su dva takva meča, a u još dva igrali 0:0. Međutim, na ovom to nije bio slučaj.

Desetak minuta u drugom delu bilo je potrebno “građanima” da povedu. Do tog trenutka junak Svonsija Majkl Vormo postao je tragičar.

Centaršut Adama Džonsona on je spustio pravo ispred Edina Džeka na šest metara, a bosanskohercegovačkom napadaču nije bilo teško da zatrese mrežu.

Potom je u igru ušao i Argentinac Serhio Kun Aguero. Samo minut pošto je ušao u igru mogao je da pogodi mrežu, ali je Vorm ponovo sjajno reagovao. Ipak, nekoliko minuta kasnije Argentinac je pogodio.

Odličnu akciju po levoj strani završio je na drugoj stativi pošto je dobio sjajnu loptu po zemlji od Majke Ričardsa.

Samo nekoliko minuta kasnije Svonsi je definitivno razbijen, ali sumnjivim golom. Džeko je sjajno proigrao sa leve strane Aguera u kaznenom, Argentinac je pokušao da lobuje golmana, lopta je išla pored gola ali se najskuplje Manćinijevo pojačanje fenomenalno snašlo.

Sa gol-aut linije je vratio loptu na petarac gde je Silvi bilo lako da loptu ubaci u nebranjenu mrežu. Sudije su priznale gol iako je lopta većim delom svog obima prešla preko linije.

Do kraja meča domaći nisu srljali ali su pretili rivalu. Iako su smanjili tempo uspeli su da potignu još jedan gol. Svoj fenomenalan debi zaključio je Aguero u poslednjem minutu.

Argentinac je dobio loptu na 25 metara, jednim dodirom je smirio, a onda razornim udarcem zakucao u mrežu. Briljantan debi mladog napadača u Premijer ligi.

U drugom kolu Mančester Siti gostuje Boltonu, dok će Premijer liga svoj debi u Velsu imati gostovanjem Vigana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve